Kinds of Kindness
The Walt Disney Company Nordic AB

Kinds of Kindness

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Sisältää seksiä
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

KINDS OF KINDNESS on kolmesta osasta rakentuva tarina, joka kertoo miehestä, jolla ei ole valinnanvapautta mutta joka haluaisi kuitenkin hallita itse omaa elämäänsä; poliisista, joka havahtuu siihen, että hänen merelle kadonnut vaimonsa palaa takaisin täysin muuttuneena; ja naisesta, joka on päättänyt löytää erään erityiskykyjä omaavan ihmisen, josta on tuleva suuri hengellinen johtaja. Elokuva valittiin Cannesin 77. elokuvajuhlien kilpasarjaan, jossa Jesse Plemons palkittiin parhaana miesnäyttelijänä. Elokuvan koira-ensemblelle myönnettiin myös "Mutt Moment" -palkinto.

 

Searchlight Pictures esittää elokuvan KINDS OF KINDNESS, jonka on ohjannut Oscar®-ehdokas Yorgos Lanthimos. Pääosissa nähdään kaksinkertainen Oscar®-voittaja Emma Stone sekä Oscar®-ehdokas Jesse Plemons, Oscar®-ehdokas Willem Dafoe, Margaret Qualley, Oscar®-ehdokas Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie ja Hunter Schafer. Alkuperäiskäsikirjoituksesta vastaavat Lanthimos ja Efthimis Filippou jo viidennessä yhteisessä elokuvassaan ( The Lobster , The Killing Of A Sacred Deer , Kulmahammas , Álpeis ). Elokuvan ovat tuottaneet Ed Guiney, Andrew Lowe, Kasia Malipan ja Yorgos Lanthimos.

Elämäni ensimmäinen päivä
Future Film

Elämäni ensimmäinen päivä

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Elämäni ensimmäinen päivä on koskettava ja syvällinen draama, jossa neljä erilaista päähenkilöä kohtaavat salaperäisen miehen (Toni Servillo) juuri kun ovat saavuttaneet elämässään pohjakosketuksen ja päättäneet luovuttaa. Mies tarjoaa heille sopimuksen: viikon aikaa nähdä, miltä maailma näyttäisi ilman heitä. Löytävätkö he voimaa aloittaa alusta ja rakastua elämään uudelleen? Elokuva herättää pohtimaan elämän arvoa ja merkitystä.

Elokuvan on ohjannut lukuisia palkintoja voittanut Paolo Genovese (Rakkauden supersankari, The Place, Salaisuuksien illallinen), ja sen keskiössä neljänä epätoivoisena nähdään Valerio Mastandrea, Margherita Buy, Sara Serraiocco ja Gabriele Cristini. Sivuroolissa esiintyy myös Vittoria Puccini, jonka suomalaisyleisö tuntee Ihanana Elisana.

The Bikeriders

The Bikeriders

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

THE BIKERIDERS seuraa keskillännessä syntyneen moottoripyöräkerho the Vandalsin nousua. Kerhon jäsenten näkökulmasta kerrottu tarina seuraa kuinka kerho vuosikymmenen kuluessa kehittyy paikallisten ulkopuolisten kokoontumispaikasta synkemmäksi rikollisjengiksi, joka uhkaa alkuperäisten jäsenien uniikkia elämäntapaa.

Fly Me To The Moon

Fly Me To The Moon

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Scarlett Johanssonin ja Channing Tatumin tähdittämä FLY ME TO THE MOON on terävä ja tyylikäs draamakomedia. Elokuva sijoittuu NASA:n historiallisen kuulennon kulisseihin, joissa panokset ovat korkealla. Kipinät sinkoilevat, kun NASA:n julkisuuskuvaa kiillottamaan palkattu markkinoinnin ihmelapsi Kelly Jones (Johansson) tekee laukaisujohtaja Cole Davisin (Tatum) ennestäänkin vaikeasta tehtävästä yhtä hullunmyllyä. Presidentti ei salli tehtävän epäonnistua, joten Jones saa tehtäväkseen lavastaa varajärjestelynä kuuhun laskeutumisen, jolloin lähtölaskenta alkaa toden teolla...

Inside Out - Mielen sopukoissa 2
The Walt Disney Company Nordic AB

Inside Out - Mielen sopukoissa 2

Inside Out - mielen sopukoissa 2

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Disneyn ja Pixarin elokuva “Inside Out - mielen sopukoissa 2” asettuu jälleen tunteiden tasapainon jo kerran löytäneen teinitytön Rileyn mieleen juuri sillä hetkellä, kun hänen päämajassaan käynnistyy suuri romutusurakka, jolla tehdään tilaa odottamattomalle yllätykselle: uusille tunteille! Ilo, Suru, Kiukku, Pelko ja Inho, jotka ovat pitkään pyörittäneet Rileyn mieltä hyvällä menestyksellä, eivät tiedä, mitä pitäisi ajatella, kun kuvioihin ilmestyvät  Ahdistus, Kateus, Ennui ja Nolous.  Elokuvan “Inside Out - mielen sopukoissa 2” on ohjannut Kelsey Mann ja tuottanut Mark Nielsen ja se nähdään Suomen elokuvateattereissa 17. heinäkuuta 2024.

Rosalie
Cinema Mondo

Rosalie

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Ranskalainen kylä 1870 –luvulla. Järjestetty avioliitto oli ajan tapa. Hurmaava Nadia Tereszkiewicz (mm. Rikos on minun) tekee uskomattoman roolisuorituksen Rosalien pääosassa naisena, joka ei suostu mukautumaan tavanomaisiin kauneuskäsityksiin. Tuore aviomies Abel yllättyy avatessaan hääyönä morsiamensa mekkoa. Abel (Benoit Magimel, mm Tie sydämeen) pitää aluksi varovaista etäisyyttä puolisoonsa. Parin rakkaus kasvaa lopulta vastustamattomasti, läpi vastoinkäymisten. Abelin ja Rosalien krouvista tulee menestys ja kylän sosiaalisen elämän sykkivä sydän. Erilaisen ja omapäisen nuoren naisen menestyminen ei ollut helppoa siihen aikaan.

Stephanie di Giuston ohjaus perustuu historialliseen tositarinaan, joka resonoi vahvasti myös nykypäivänä.  Itsensä hyväksyminen, omanarvontunto ja luja usko omaan tekemiseen ovat elokuvan ajattoman keskeisiä teemoja.

Trap

Trap

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Warner Bros. Pictures esittää uuden elämyksen M. Night Shyamalanin maailmassa, eli elokuvan Trap , jossa on mukana nousevan poptähti Saleka Shyamalanin esityksiä.

Isä ja teinitytär menevät yhdessä popkonserttiin, jossa he huomaavat olevansa keskellä synkkää tapahtumaa.

M. Night Shyamalanin ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan Trap pääosissa nähdään Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Saleka Shyamalan, Hayley Mills ja Allison Pill. Elokuvan ovat tuottaneet Ashwin Rajan, Marc Bienstock ja M. Night Shyamalan. Vastaava tuottaja on Steven Schneider.

Kuvauksesta vastaa Sayombhu Mukdeeprom (Call Me by Your Name). Lavastussuunnittelijana toimii Debbie de Villa (The Hating Game) . Sen on leikannut Noëmi Preiswerk, ja musiikin on säveltänyt Herd?s Stef?nsd?ttir ( Knock at the Cabin). Musiikkisuunnittelija on Susan Jacobs (Old) ja puvustaja Caroline Duncan (Old). Roolituksesta vastaa Douglas Aibel (Asteroid City).

Warner Bros. Pictures esittää A Blinding Edge -tuotannon, M. Night Shyamalanin elokuvan Trap. Elokuvaa levittää maailmanlaajuisesti Warner Bros. Pictures, Yhdysvalloissa 9.8.2024 ja kansainvälisesti 1.8.2024 alkaen.

Alien: Romulus

Alien: Romulus

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Uusi tieteiskauhuelokuva palauttaa ilmiömäisen menestyksen saavuttaneen Alien-elokuvasarjan takaisin juurilleen: kolutessaan hylätyn avaruusaseman kolkkoja sopukoita ryhmä nuoria avaruusmatkaajia joutuu kohtaamaan koko universumin kammottavimman elämänmuodon. Elokuvan pääosissa nähdään Cailee Spaeny (Priscilla), David Jonsson (“Agatha Christie: Neiti Pinkertonin salaisuus”, tv-sarja), Archie Renaux (“Varjo ja riipus”), Isabela Merced (“The Last of Us”), Spike Fearn (Aftersun – päivämme auringossa) ja Aileen Wu. Ohjauksesta vastaa Fede Alvarez (Evil Dead, Don’t Breathe), jonka yhdessä työtoverinsa Rodo Sayaguesin (Don’t Breathe 2) kanssa laatima käsikirjoitus perustuu Dan O’Bannonin ja Ronald Shusettin luomiin hahmoihin. Elokuvan Alien: Romulus ovat tuottaneet Ridley Scott (Napoleon), joka ohjasi alkuperäisen elokuvan Alien - kahdeksas matkustaja ja on ohjannut ja tuottanut elokuvasarjan osat Prometheus ja Alien: Covenant, sekä Michael Pruss (Boston Strangler) ja Walter Hill (Alien - kahdeksas matkustaja). Vastaavina tuottajina toimivat Fede Alvarez, Elizabeth Cantillon (Charlien enkelit), Brent O’Connor (Bullet Train) ja Tom Moran (Unstoppable - pysäyttämätön).

Kivun ja ilon työ
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Kivun ja ilon työ

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

LYHYT SYNOPSIS

Karoliina Gröndahl: KIVUN JA ILON TYÖ (Suomi 2024) -K7- 85 min -ensi-ilta 23.8.2024

Synnytyskokemuksella on suuri merkitys ihmiselle. Synnyttämisessä ihminen voi löytää oman voimansa – tai hän voi kadottaa sen. Dokumenttielokuvassa Kivun ja ilon työ kaksi synnytyksen ammattilaista, kätilö Kirsi ja synnyttäjien tukihenkilönä toimiva doula Anna-Riitta työskentelevät paremman synnytyskokemuksen ja synnyttäjien itsemääräämisoikeuden puolesta.

Kätilö Kirsi työskentelee niin sairaalan synnytysosastolla kuin kotikätilönä. Doula Anna-Riitta kouluttaa doulia perustamassaan Doula-Akatemiassa ja kulkee asiakasperheen rinnalla kohti synnytystä. Kivun ja ilon työ tutkii syntymän henkilökohtaisia, yhteiskunnallisia ja myyttisiä tasoja, jotka avautuvat niin seurantamateriaalin kuin kätilö Kirsin ja Anna-Riitan intiimien ajatusten ja tarinoiden kautta.

PITKÄ SYNOPSIS

Synnytys on fyysisyydessään valtava emotionaalinen kokemus, jonka kulkuun sisältyy aina myös riski. Synnytyskokemus voi olla samanaikaisesti upea mutta rikkova kokemus, ja se vaikuttaa ihmisen koko loppuelämään. Kivun ja ilon työ -dokumenttielokuva on ainutlaatuinen kuvaus suomalaisesta synnytyskulttuurista kahden poikkeuksellisen alan ammattilaisen näkökulmasta.

Kätilö Kirsi ja synnyttäjän tukihenkilönä toimiva doula Anna-Riitta tekevät molemmat työtä parempien synnytyskäytäntöjen eteen ja synnyttäjien voimaannuttamiseksi. Elokuvassa seurataan läheltä päähenkilöiden työskentelyä niin sairaalan synnytysosastolla, kotisynnyttäjien parissa kuin doulakoulutuksessa. Kirsin ja Anna-Riitan henkilökohtaiset tarinat ja näkemykset avaavat ammattilaisten omaa suhdetta synnyttämiseen.

Omasta kokemuksestaan kätilö Kirsi tietää, miten synnytyskokemus vaikuttaa koko elämään. Hänen ensimmäisen lapsen syntymä oli traumaattinen kokemus. Toisen lapsensa synnytyksessä hänellä oli mukanaan doula ja kolmannen lapsensa hän synnytti kotona. Näiden kokemusten avulla hän löysi sisäisen voimansa ja alkoi jälleen uskoa itseensä. Kirsi työskentelee niin sairaalan synnytysosastolla kuin kotisynnytyksissäkin. Aiemmin hän ei ole kertonut kotisynnytysaktivismistaan sairaalan synnytysosastolla, mutta nyt hän on valmis paljastamaan myös tämän puolen itsestään. Ilokseen hän saa huomata, että hänen asiantuntemustaan arvostetaan molemmissa työyhteisöissä.

Anna-Riitta kouluttaa doulia perustamassaan Doula-akatemiassa, joka korostaa suostumuksen tärkeyttä synnyttäjien kanssa työskennellessä. Hän myös itse työskentelee doulana perheen kanssa, joka päättää synnyttää toisen lapsensa kotona vastoin Suomessa vallitsevia yleisiä synnytyskäytäntöjä.

Elokuva paljastaa ristiriidan erilaisten ajassamme tyypillisten näkemysten välillä:  toisaalta vallalla on syvään juurtunut käsitys auktoriteettien ja instituutioiden erehtymättömyydestä, ja toisaalta aikakautemme korostaa yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Elokuva heijastelee myös inhimillistä kaipuutamme tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi niin synnytyksessä kuin elämässä kaikkineen. 

OHJAAJAN SANA

Synnytys kiehtoo minua loputtomasti – elokuvantekijänä, kuvaajana ja synnyttäjänä. Se on samanaikaisesti kaikkein mullistavin ja normaalein elämäntapahtuma. Kivun ja ilon työ ilmestyy hetkellä, jolloin keskustelu synnytyspelosta ja synnyttäjien itsemääräämisoikeudesta on kuumentunut. Haluan elokuvan keinoin tuoda esiin yhteiskunnassa piilossa olevia kertomuksia synnyttämisestä ja purkaa siihen liitettyjä stereotypioita.

Synnyttämisessä on kyse jostain aivan muusta kuin millaisena sen tämänhetkisessä yhteiskunnassa näemme. Se ei ole vain fyysinen tapahtuma, jossa lapsi tulee jollain tavalla ulos kohdusta. Eikä se lähtökohtaisesti ole lääketieteellinen prosessi, jota ohjaavat ihmiset. Vaan se on jotain laajempaa ja syvempää, jotain mitä ei voi pelkästään mitata, punnita tai laitteilla tarkkailla. Synnytystä ohjaa kehon hormonitoiminta joka on hyvin herkkä ärsykkeille. Ja tästä syystä jokaisen synnyttäjän tulisi saada valita sellainen paikka synnyttää, jossa he kokevat olevansa turvassa. Joillekin se turvallinen paikka on sairaala ja joillekin koti.

Elokuvaa tehdessä huomasin kiinnostuvani eritoten kotisynnytystarinoista. Liitän kotona synnyttämiseen piirteitä, jotka kiehtovat ja joita ihailen, kuten rohkeutta kuunnella omaa sisäistä ääntään huolimatta yleisistä mielipiteistä ja toimintatavoista. Stereotyyppinen mielleyhtymä liittää kotisynnytyksen usein vastuuttomaan hippeilyyn, jossa leikitään niin äidin kuin vauvankin hengellä. Asia ei kuitenkaan tutkimusten mukaan näin ole. Varsinkin jo aiemmin synnyttäneille kotisynnytys on yhtä riskitön kuin sairaalasynnytyskin. Suomessa kotisynnytys jää julkisen terveydenhuollon ulkopuolelle, jonka vuoksi käytännössä kaikki järjestelyt ja kulut tulevat synnyttäjän hoidettavaksi. Suurin menoerä on yleensä kätilön palkka, joka on noin kaksituhatta euroa. Näenkin kotisynnyttäjien aseman olevan myös poliittinen kysymys, jota tulisi tarkastella laajemmin.

Elokuvan Kivun ja ilon työ tekoprosessin aikana olen joutunut monesti kohtaamaan oman kehohäpeäni, elokuvan päähenkilöiden puhuessa vapautuneesti pimpistä ja orgasmeista. Toivon, että elokuvalla voin hälventää kohdullisten kehoihin syvään juurtunutta ja juurrettua häpeän tunnetta omasta seksuaalisuudesta, jonka yhtenä osana synnytys voidaan myös nähdä.

Elämä on juhla
Atlantic Film Oy

Elämä on juhla

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Marseilles'n auringossa hehkuvassa lämminhenkisessä romanttisessa draamassa unelmat eivät katso ikää eikä rakkaus tunne rajoja.

Rosa (Ariane Ascaride) elää vanhan Marseilles'n työläiskorttelissa ja on yhteisönsä sydän ja sielu. Hän työskentelee sairaanhoitajana ja vähintään yhtä kiireisenä hänet pitää rooli suuren ja värikkään perheen matriarkkana. Lähestyvä eläköityminen ja tuohtuminen paikalliseen politiikkaan saavat palavasieluisen Rosan turhautumaan. Kun kuvioihin astuu Henri, huomaa Rosa ettei koskaan ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan, olivat ne sitten aatteellisia tai henkilökohtaisia.
Talo meren rannalla -elokuvan ohjaaja Robert Guédiguian palaa auringossa hehkuvaan Marseilleen ja maalaa tutun humanistisilla sävyillä lämpimän muotokuvan naisesta, perheestä ja elämästä, joka on juhlan arvoinen. Pääosan hurmaava ranskatar Ariane Ascaride palkittiin roolistaan Venetsian elokuvajuhlien parhaana.

Horizon: An American Saga - Chapter 2

Horizon: An American Saga - Chapter 2

 • Ikäraja ei vielä tiedossa
The Peasants - Talonpoikia
Future Film

The Peasants - Talonpoikia

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Sisältää seksiä
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

 Luova Eurooppa -ohjelman - MEDIA -tuella.

Mielensäpahoittajan rakkaustarina
Nordisk Film (FI-Cinema)

Mielensäpahoittajan rakkaustarina

 • Sallittu kaikenikäisille

Mielensäpahoittaja haistaa kauppareissullaan Saimin, naisen, joka tuoksuu juuri oikealta ja saa koko miehen sekaisin. Ei olisi Mielensäpahoittaja uskonut, että rinnassa voi vielä tuntua kuin ihastuneella pojanklopilla. Mielensäpahoittaja joutuu myöntämään, että viihtyy Saimin seurassa. Toisen sanat, katseet ja kosketus herättävät kauan unohduksissa olleita tuntemuksia.

Mielensäpahoittajan pojat ovat epäuskoisia ja suorastaan mustasukkaisia isästään, eivätkä tahdo luottaa Saimin vilpittömyyteen…ettei vaan olisi perinnön perässä? Perhepalavereja, väärinkäsityksiä, kuutamouintia ja unettomia öitä. 

Kyllä voi rakkauden nuoli lävistää vanhemmankin flanellipaidan.

MIELENSÄPAHOITTAJAN RAKKAUSTARINA elokuvateattereissa 6.9.2024

Wolfs

Wolfs

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Supertähdet George Clooney ja Brad Pitt lyöttäytyvät yhteen toimintakomediassa Wolfs. Clooney näyttelee ammattifiksaajaa, joka on palkattu peittelemään korkean profiilin rikoksen jälkiä. Mutta kun paikalle ilmaantuu toinen fiksaaja (Pitt), joutuvat nämä kaksi ”yksinäistä sutta” työskentelemään yhdessä ja heidän iltansa riistäytyy käsistä tavalla, jota kumpikaan ei osannut odottaa.

Kurkien äiti
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Kurkien äiti

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Lyhyt synopsis:
Yli 90-vuotias Ellen Vuosalo on elänyt monta elämää. Ensin suomalaisena siirtolaisena Kanadassa, eläintieteiden opiskelijana Kaliforniassa ja lopulta lumikurkien äitinä Iranissa.  Iiris Härmän Kurkien äiti kertoo uskomattoman naisen ainutlaatuisesta elämästä, johon mahtuu kaikkea rakkaudesta tragedioihin aina vallankumoukseen asti. Se on tarina luonnosta, ihmisyydestä, ja naisen roolista niin länsimaissa kuin iranilaisen kulttuurin keskellä. Tai kuten Ellen itse toteaa ” Mikä elämä! Mikä maailma!”


Pitkä synopsis:

”Eikös ole kumma tarina?”

Suomalainen Ellen Vuosalo on asunut Iranissa vuosikymmeniä, ja saanut paikallisilta nimen Kurkien äiti. Mutta kuka Ellen on, ja mikä on saanut hänet asumaan Iranissa yli 55-vuotta? Iiris Härmän elokuva sukeltaa tämän uskomattoman naisen ainutlaatuiseen elämään. Se on tarina luonnosta, ihmisyydestä, ja naisen roolista niin länsimaissa kuin iranilaisen kulttuurin keskellä Ellen syntyi Kanadassa 30-luvulla suomalaisille siirtolaisille. Hän opiskeli eläintieteitä Kaliforniassa, missä tapasi tulevan miehensä. Matka jatkui Iraniin, mihin hän rakensi elämänsä. Saatuaan hirsitalonsa valmiiksi vuonna 1979 Iranissa alkoi vallankumous. Tämäkään ei lannistanut Elleniä, vaan hän onnistuu luomaan uran Iranin yliopistossa ja voittamaan paikallisten luottamuksen sekä vakiinnuttamaan asemansa yksin asuvana naisena islamilaisessa valtiossa. Vaikka vuosien varrelle on mahtunut vastoinkäymisiä, tragedioita ja lohduttomiakin hetkiä, Ellen on onnistunut tekemään elämästään omannäköisensä seikkailun. Hän saa meidät pohtimaan elämän tarkoitusta, oman paikan löytämistä tässä maailmassa sekä kaikkia niitä valintoja, mistä elämämme muodostuu. Ellenin tarina ei unohdu ja hänen pysäyttämätön asenteensa toimii inspiraation lähteenä meille kaikille.  

Ohjaajan sana -Iiris Härmä
                      

“Iranissa asuu vanha suomalainen nainen, joka on elänyt siellä palatseissa.” Tämä lause riitti herättämään mielenkiintoni ja siitä alkoi matka, jonka seurauksena syntyi elokuva KURKIEN ÄITI.
Elokuva kertoo Ellen Vuosalon elämäntarinan. Oli suuri ilo tutustua tähän inspiroivaan henkilöön ja katsoa maailmaa ja lähihistoriaamme hetki hänen silmillään ja hänen vinkkelistään. Hänen erikoisen tarinansa avulla sain mahdollisuuden luoda moniulotteisen elokuvan kulttuurien kohtaamisesta, historiallisten tapahtumien vyörystä, elämän merkillisyydestä ja luonnon merkityksestä. Prosessi haastoi minut tutkimaan ja kokeilemaan erilaisia kerronnan keinoja, miten menneisyydesta? kerrotaan ja miten arkistomateriaalia ka?yteta?a?n luovasti. Ellenin elämä on täynnä yllätyksiä ja hän on yksi harvoista länsimaalaisista, joka on on asunut Iranissa yli 55 vuotta, hän on  kokenut vallankumouksen, ha?nta? on epa?ilty vakoojaksi ja  ha?n on edista?nyt luonnonsuojelua maassa, jossa luonnonsuojelijoita on ta?lla?kin hetkella? vankilassa. Iran on kiehtova korkeakulttuurin kehto, jonka kehitysta? Ellen on seurannut ja kokenut itse millaista on arki teokratisessa tasavallassa. Ellenin persoona on valloittava ja hänen utelias ja optimistinen asenteensa elämää kohtaan on jotain mitä ihailen ja siksi hänen tarinansa kiehtoo ja rohkaisee. Ha?n ei voinut valita maata ja yhteiskuntaa, jossa joutuu ela?ma?a?n, mutta ha?n valitsi paljon muuta ja on tehnyt ela?ma?sta?nsa? omanna?ko?isen seikkailun.

Perhoset

Perhoset

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Perhoset on Anna Brotkinin ( Aikuiset -sarja) käsikirjoittama moderni ja äkkiväärä komedia ylisuorittavasta milleniaalityttärestä Siiristä ( Aksa Korttila ) ja tämän yltiöoptimistisesta isästä Petristä ( Jani Volanen ).

Aikuisuutta etsivä tytär ja sitä viimeiseen asti välttelevä isä kohtaavat toisensa pitkästä aikaa kesäyössä Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Kotikaupunkiinsa palannut Siiri ei ole enää isän pieni perhonen, vaan uranainen. Hän työskentelee äkkipikaisen elinkeinoministerin ( Leea Klemola ) erityisavustajana yhdessä kaikessa onnistuvan avustajakollegansa ( Alex Anton ) kanssa. Isä, takavuosien tangoprinssi, etsii edelleen elämänsä kiinnekohtia. Molemmilla menee lujaa, mutta eri tavoin – ja vääjäämättä päin seinää. Yhdessä kesäviikonlopussa hommat lähtevät lapasesta. Lopulta kulissit kaatuvat tangon soidessa keskiyön auringossa.

Viikonlopun kujanjuoksussa karaokesta aurinkopaneelipuiston kautta broileritehtaalle kohdataan lisäksi herkkähipiäinen liittymämyyjä ( Miro Lopperi ), itsevaltainen autokauppias ( Hannu-Pekka Björkman ), hurmaavan ujo terveyskeskuslääkäri ( Samuli Niittymäki ) ja elämän tähtihetkiä metsästävä tangopariskunta ( Jarkko Pajunen ja Katja Küttner ).

Jenni Toivoniemen ( Seurapeli ) ohjaama Perhoset nähdään elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 27. syyskuuta.

Joker: Folie á Deux

Joker: Folie á Deux

Joker: Folie à Deux

 • Ikäraja ei vielä tiedossa
Levoton tuhkimo
Nordisk Film (FI-Cinema)

Levoton tuhkimo

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Yhden kaikkien aikojen suurimman suomalaisen yhtyeen, ennennäkemätöntä teinihysteriaa synnyttäneen Dingon tarina ikuistetaan elokuvaksi. Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä.

Beatles-ilmiön luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla. Viisikko ehti nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin.

Ei koskaan yksin
Nordisk Film (FI-Cinema)

Ei koskaan yksin

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Ei koskaan yksin kertoo toisen maailmansodan aatosta, jolloin Euroopassa eletään pimeää aikaa ja Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisten auttamisen keskiössä on suomalainen liikemies ja hyväntekijä Abraham Stiller. Hän tekee kaikkensa auttaakseen Suomeen tulleita juutalaispakolaisia, jotka luovutetaan Suomesta keskitysleirille Auschwitziin. Elokuva kertoo heidän tarinansa.

Annelin aika
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Annelin aika

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Dokumenttielokuva rohkeasta naisesta, jolle nuorena lyöty seksisymbolin leima oli elämänmittainen kirous – ja lahja. Naisesta, joka murtautui annetusta muotista ja raivasi oman tiensä, ympäristön mielipiteistä piittaamatta.

Ohjaaja Saara Cantell: ”Anneli Saulin elämässä yllätykset ja hätkähdyttävät käänteet seurasivat toisiaan niin, ettei kukaan uskoisi sitä, jos siitä tekisi näytelmäelokuvan.” Hän teki ystävästään kiehtovan dokumenttielokuvan. Elokuva avaa ainutlaatuisia hetkiä Annelin Saulin muistoihin keskustelujen ja lumoavien elokuvien kautta. Naiset puhuivat työstä, elämästä, ja tietenkin miehistä.

Suomi-elokuvan kulta-ajan nostalgia, Saksan elokuvat, ajankuva sekä keskustelut ystävien kesken punoutuvat yhdeksi kertomukseksi: siinä köyhistä oloista lähtevä nuori tyttö valloittaa valkokankaan, mutta hinta on kova. Tähteys tarkoittaa myös yksinäisyyttä. Toisaalta se mahdollistaa lähdön Saksaan, kun Suomen studioelokuvat hiipuvat. Saksan seurapiireistä paluu Suomeen on ankara: töitä ei entiselle tähdelle löydy, vaan pienen lapsen äidin on suunnattava rakennustöihin Ruotsiin.

1950- ja 1960-luvun totuudet ”naisen paikasta” tuntuvat tänä päivänä koomisilta tai raivostuttavilta. Ja välillä valitettavan tutuilta. Eikä elokuvamaailma ollut turvallinen paikka edes tähtinäyttelijättärelle. Annelin Saulin elämässä oli kaikki ainekset tragediaan, mutta hän ei koskaan suostunut uhrin rooliin. Annelin tarina on samaan aikaan samastuttava ja hämmästyttävä.

Koskettava ja inspiroiva.

Näytä ostoskori