Valmentaja
Kuusan Kino Ky

Valmentaja

 • Sallittu kaikenikäisille

Menestyksen nälkää, riskejä, uskonsotureita ja miljardin euron liikeidea.

Ohjaaja Tuukka Temosen toinen pitkä draamaelokuva avaa katsojalle maailman missä raha tuo valtaa, naiset ovat kauniita ja ystävyys ostettavissa. Elokuva kertoo myös tarinan pienestä isän jättämästä pojasta, joka juoksee elämäänsä läpi etsien menestystä, huomiota ja omaa miehuuttaan.

Elokuvan tarina kulkee läpi viisi vuosikymmentä ja mm. herättää eloon legendaarisen tv-show'n Hyvät, pahat ja rumat.

Päähenkilö on suomalainen yrittäjä joka innostuu, tekee ja saa osumia, niin omassa yrityksessään kuin julkisuudessakin. Hän kasvattaa pankkitilin saldoa yritysvalmentajana – hieman kyseenalaisillakin metodeillaan. Aina menestys ei tuo mukana onnellisuutta, eikä välttämättä raha riitä täyttämään elämän tyhjiöitä.

Pääosaa esittää Mikko Nousiainen (mm. Levottomat, Keisarikunta ja Ex-Onnelliset) ja muissa rooleissa mm. Jaana Saarinen (Hopeanuolet), Jarkko Lahti (Kolmistaan, Hymyilevä mies), Riku Nieminen (Nuotin vierestä, 21 tapaa pilata avioliitto), Iiro Panula (Teit meistä kauniin, Korso), Inka Kallén (Luokkakokous, Presidentti), Ulla Virtanen (Downshiftaajat, Roba), Pyry Nikkilä (Love Records, Vares – Huhtikuun tytöt), Jenni Banerjee (Pahat pojat, Kohtaamisia), Linda Wiklund (Konttori).

Takaisin valoon
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Takaisin valoon

 • Sallittu kaikenikäisille

Takaisin valoon  kertoo suomalaisnaisesta, jonka vapaus riistetään. 25-vuotias Marissa käy läpi uskomattoman taistelun pysyäkseen hengissä, selviytyäkseen turvaan - ja lopulta säilyttääkseen ihmisyytensä.  Elokuvan tarina kertoo ihmiskaappausten hämärästä maailmasta, sekä sieltä selvinneen työläästä prosessista koota minuutensa uudelleen, samoin kuin koko ihmisyytensä pala palalta. Traumaattisen kokemuksen jälkeen voi Marissan mielestä päästä valoon, kun ei jää kiinni vihaan ja katkeruuteen. 

Elokuva on lajityypiltään dramatisoitu dokumenttielokuva, eli se liikkuu sekä dokumentti- että fiktioelokuvan ilmaisualueilla.

OHJAAJAN SANA

Päähenkilö Marissa on sympaattinen nuori nainen, joka rankoista kokemuksistaan huolimatta on oppinut luottamaan taas ihmisiin. Marissa otti yhteyttä nähtyään elokuviani ja kysyi olisinko kiinnostunut kertomaan hänen tarinansa, jota ei oltu aiemmin tuotu julkisuuteen. Kuunneltuani häntä koin tärkeäksi tarttua aiheeseen.

Takaisin valoon kertoo vapauden riiston uhriksi joutuneen Marissan traumaattisista kokemuksista sekä siitä, kuinka hän kuitenkin lopulta selviytyy.  Sen seurauksena ja rankoista kokemuksista huolimatta, on Marissa pystynyt uudistamaan ajatteluaan, joka on auttanut hänen eheytymisprosessissaan. Hän kokee ja uskoo että rakkaus voittaa vihan ja anteeksianto katkeruuden ja tuota viestiä hän haluaa välittää myös muille oman tarinansa kautta. Marissa on pyrkinyt pitämään tiukasti kiinni myös omasta ihmisyydestään:  ”Vaikka vapauteni vietiin, ei kukaan pystynyt rikkomaan sieluani”.

Elokuvassa korostuu yllä olevien teemojen ohella avun saamisen tärkeys, ympärillä olevien ihmisten sinnikkään toiminnan ja tuen merkitys sekä vastuu toisesta ihmisestä.

Tarina antaa mahdollisuuden myös taustoittaa vapauden riiston ja ihmiskaupan mekanismeja sekä lisätä tietoisuutta siitä miten ja mistä voi kaltoin kohdeltuna hakea apua ja sitä myös saada.

Marissan tarina on ainutlaatuinen esimerkki vaikeuksien kohtaamisesta ja henkisen kasvun mahdollisuuksista ahdistavasta ympäristöstä huolimatta. Vastakkain asettelun ja katkeruuden värittämässä maailmassa Marissan pyrkiminen anteeksiannon kautta takaisin valoon vie ajatukseni ihmisyyden peruspilareihin ja valon ylläpitämisen tärkeyteen.

Nämä teemat ja ajatukset tekevät tästä aiheesta minulle tärkeän ja toivottavasti kiinnostavan myös yleisölle; katsottavaksi, pohdittavaksi ja jokaisen oman arvomaailman peiliksi.

OHJAAJA JA KÄSIKIRJOITTAJA

Arto Halonen on elokuvaohjaaja, joka tunnetaan yhteiskunnallisesti kantaaottavista aiheistaan. Haloselle myönnettiin vuonna 2005 Suomi-palkinto, vuonna 2010 Helsingin kaupungin kulttuuripalkinto sekä Euroopan Unionin humanitaarinen palkinto vuonna 1998. Halonen on palkittu myös valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla sekä ensimmäisenä kulttuurialan edustajana Suomen sosiaali- ja terveys Ry:n valtakunnallisen kansalaistoiminnan palkinnolla.

Halosen dokumenttielokuvat ovat herättäneet paljon yhteiskunnallista keskustelua ja ne ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Halosen dokumenttielokuvista Taivasta vasten ( 2000), Pavlovin koirat (2005) ja Pyhän kirjan varjo (2007) saivat maailmanensi-iltansa maineikkaan Amsterdamin dokumenttielokuvafestivaalin (IDFA) pääkilpailusarjassa. Pavlovin koirat ja Pyhän kirjan varjo esitettiin myös New Yorkin Modernin taiteen museon (MoMA) arvostetulla Documentary Fortnight –festivaalilla. Pyhän kirjan varjo valittiin ensi-iltansa jälkeen noin 120:lle kansainväliselle festivaalille ympäri maailmaa, ja se oli myös ehdolla Euroopan elokuva-akatemian parhaan dokumenttielokuvan palkinnon saajaksi.

Dokumenttielokuvat  Karmapa – Jumaluuden kaksi tietä (1998) ja Sinivalkoinen valhe (2012) saivat myös kansainvälisen ensi-iltansa Amsterdamin IFDA:n ”Reflecting Images” ja ”Masters” -sarjoissa.  Muita Halosen tunnettuja ja palkittuja dokumenttielokuvia ovat mm. Ringside (1992), Tynnyrimies (2004), Magneettimies (2009) ja viimeisimpänä Valkoinen raivo (2015). Thessalonikin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali palkitsi Halosen vuonna 2008 yhtenä aikansa merkittävimmistä eurooppalaisista dokumenttielokuvan kehittäjistä.

Halosen ensimmäinen teatterilevitykseen tullut pitkä fiktioelokuva Prinsessa (2010) on palkittu festivaaleilla eri puolilla maailmaa. Prinsessa keräsi yli 300 000 katsojaa kotimaisissa elokuvateattereissa, mikä teki siitä yhden vuosikymmenen katsotuimmista suomalaisista elokuvista. Halosen toinen pitkä fiktioelokuva Isänmaallinen mies (2013) oli esillä mm. Seattlen ja Varsovan elokuvajuhlilla ja se myytiin 25 maahan.  Halosen viimeisin pitkä fiktioelokuva on kansainvälinen yhteistyöelokuva, psykologinen trilleri The Guardian Angel - Suojelusenkeli (2018). Elokuvaa tähdittävät maailmalla tunnetut näyttelijät Pilou Asbæk, Josh Lucas ja Rade Šerbedžija sekä suomalainen Sara Soulié. Elokuvan esitysoikeudet on myyty jo 60 maahan ja sen kansainvälinen festivaaliensi-ilta on lokakuussa maineikkaalla Varsovan elokuvajuhlilla.

Halonen on myös DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin perustaja ja sen ensimmäinen festivaalijohtaja.

 

A Star is Born
FS Film

A Star is Born

A Star Is Born

 • Sallittu kaikenikäisille

Nelinkertainen Oscar-ehdokas Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle ja Unelmien pelikirja) sekä palkittu, Oscar-ehdokkaanakin ollut, musiikin supertähti Lada Gaga tähdittävät elokuvaa A Star is Born. Elokuva on Cooperin esikoisohjaus ja Gaga nähdään siinä ensimmäisessä elokuvapääroolissaan.

Tässä traagisen rakkaustarinan uudelleenfilmatisoinnissa Cooper esittää kokenutta muusikkoa Jackson Mainea, joka löytää ja rakastuu uransa alkumetreillä kamppailevaan artistiin Allyyn (Gaga). Ally on juuri luopumaisillaan unelmastaan tulla menestyneeksi laulajaksi, kunnes Jack taivuttelee hänet parrasvaloihin. Samaan aikaan kun Allyn ura lähtee nousukiitoon, heidän suhteensa alkaa rakoilla Jackin taistellessa omien sisäisten demoniensa kanssa.

U – July 22
Nordisk Film (FI-Cinema)

U – July 22

Utøya 22. juli

 • Sallittu kaikenikäisille

Yli 500 nuorta oli 22.7.2011 kokoontunut poliittiselle kesäleirille Oslon ulkopuolella olevalle saarelle. He joutuvat aseistetun, äärioikeistolaisen ajattelijan hyökkäyksen kohteeksi. Aiemmin hyökkääjä pommitti hallituksen rakennusta Oslosta, minkä jälkeen hän siirtyi Utøyan saarelle. Tässä ensimmäisessä fiktiivisessä Utøyan tapahtumia käsittelevässä elokuvassa tutustutaan Kajaan (18) ja hänen ystäviinsä. Elokuvassa nuoret järkyttyvät Oslon pommituksista ja vakuuttavat perheilleen olevansa kaukana tapahtumien polttopisteestä. Yhtäkkiä saarella kuullaan laukauksia ja turvallinen ilmapiiri on poissa. Seuraamme Kajaa hänen yrittäessään selvitä hengissä, hetki hetkeltä.

Cold War
Finnkino (FI-Cinema)

Cold War

Zimna wojna

 • Sallittu kaikenikäisille

Cold War on intohimoinen rakkaustarina miehestä ja naisesta, Wiktorista ja Zulasta, jotka tapaavat toisensa sotienjälkeisen Puolan raunioissa. Nämä kaksi täysin erilaisen taustan ja mielenlaadun omaavaa ihmistä ovat toistensa täydelliset vastakohdat, ja silti auttamattomasti tuomittuja kuulumaan toisilleen.

1950-luvun kylmän sodan aikaiseen Puolaan, Berliiniin, Jugoslaviaan ja Pariisiin sijoittuvassa tarinassa pariskunnan erottavat toisistaan poliittiset käänteet, tuliset luonteet ja onnettomat kohtalon oikut - mahdoton rakkaustarina mahdottomana aikana.

Elokuvan on ohjannut Oscar-, BAFTA- ja EFA-palkitun Ida -elokuvan ohjaaja Pawel Pawlikowski ja se perustuu löyhästi hänen omien vanhempiensa elämäntarinaan.

Amatöörit
KinoScreen

Amatöörit

Amatörer

 • Sallittu kaikenikäisille

 Tervetuloa Laforsiin! Pieni ruotsalainen kaivoskaupunki on epätoivoisesti uuden alun tarpeessa. 

Saksalainen halpakauppaketju Superbilly tuo muassaan pienen toivonkipinän harkitessaan asettumista alueelle. 500 uutta työpaikkaa saisi aikaan muutoksen! Nyt on aika saada Lafors maailmankartalle, ilmoittaa kunnanjohtaja ja pian onkin päätetty teettää paikkakunnasta elokuva.  Kulttuuriin budjetoidut rahat ovat kylläkin lopussa, mutta kunnan palveluksessa oleva Musse saa uskaliaan idean: Annetaan koululaisten tehdä elokuva – kouluprojektina demokratian hengessä! Sehän on nykyaikaa, innovatiivista – ja ilmaista ...
 Gabriela Pichlerin menestyselokuva Syödä, nukkua, kuolla saa jatkoa uudesta draamasta, joka on täynnä nokkavaa huumoria ja sykkivää pikkukaupungin sydäntä.
 Harva kykenee tekemään ajankuvaa niin kevyin vedoin sekä kärjistäen että lämmöllä kuin Gabriela Pichler. Kuten hänen läpimurtoelokuvansa Syödä, nukkua, kuolla myös Amatörer sykkii raakaa energiaa, huumoria ja empatiaa. Feelgood-komedia kaikille!

"VUODEN PARAS RUOTSALAINEN ELOKUVA" (Svenska Dagbladet)

"Katsojan eteen vyörytetään sata minuuttia teinityttöenergiaa ja ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella marginaalissa. Tässä elokuvassa äänen saavat sellaiset ihmiset, jotka usein ovat näkymättömissä." (Selma Vilhunen R&A:n blogissa")

Bayoneta - Viimeinen isku
Matila Röhr Productions

Bayoneta - Viimeinen isku

Bayoneta

 • Sallittu kaikenikäisille

Bayoneta – Viimeinen isku on kuvattu pääosin Turussa vuoden 2017 alussa. Elokuva on meksikolaisen Woo Filmsin ja suomalaisen MRP Matila Röhr Productionsin yhteistuotanto. Elokuvan ovat  tuottaneet tuottajat Johanna Enäsuo (MRP Matila Röhr Productions) sekä Maria Jose Cordova ja Rafael Ley (Woo Films). Elokuvan kotimaista rahoitusta tukevat Suomen elokuvasäätiö, YLE ja Länsi-Suomen elokuvakomissio. Sen pohjoismaiset oikeudet omistaa MRP Matila Röhr Productions.

TARINA Miguel ”Bayoneta” Galindez (Luis Gerardo Méndez) on entinen ammattilaisnyrkkelijä Tijuanasta.  Hän on paennut menneisyyttään jo hyvän aikaa ja päätynyt maailman toiselle laidalle, kylmään ja valon hylkäämään pikkukaupunkiin, Suomen Turkuun. Miguelin päivät kuluvat Turussa Jyrkin (Ilkka Koivula) nyrkkeilysalilla, jossa hän valmentaa Remua (Joonas Saartamo) titteliotteluun. Vaikka Miguel on jättänyt Meksikon tapahtumat taakseen ja hän tutustuu suomalaiseen Saritaan (Laura Birn), menneisyys ei päästä häntä otteestaan. Erilainen paikka ja kulttuuri ajaa Miguelin miettimään itseään ja päästäkseen elämässään eteenpäin, hän päättää, että hänen on noustava vielä kerran kehään.

Life Itself
Finnkino (FI-Cinema)

Life Itself

Life Itself

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Romanttinen draama Life Itself seuraa kahta newyorkilaista opiskelijaa, Williä ( Oscar Isaac ) ja Abbyä ( Olivia Wilde ), jotka rakastuvat, menevät naimisiin ja saavat ensimmäisen lapsensa. Yllättävät käänteet heidän elämässään johtavat seurauksiin, joilla on kokonaisia sukupolvia ja mannertenvälisiä rajojen ylittäviä vaikutuksia. Elokuvan kansainväliseen tähtikaartiin kuuluvat mm. Antonio Banderas , Annette Bening ja Olivia Cooke , ja se sijoittuu New Yorkiin ja Espanjan Carmonaan. Dan Fogelmanin (Amazonin kehuttu sarja This Is Us ) käsikirjoittama ja ohjaama elokuva on toisiinsa kietoutuvien elämäntarinoiden kudelma, johon kuuluu niin onnen hetkiä kuin pettymyksiäkin. Life Itself on huumoria, oivalluksia ja rakkautta yhdistelevä ylistyslaulu elämälle kaikessa sen monimutkaisuudessaan.

Pihalla
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Pihalla

 • Sallittu kaikenikäisille

Teini-ikäinen Miku järjestää tuhoisat kotibileet, joiden seurauksena hänet pakotetaan viettämään loppukesä vanhempiensa kanssa mökillä. Vaikka mökkikesä ei alkuun maistukaan, saa loma nopeasti uuden käänteen kun Miku tapaa samanikäisen mökkinaapurinsa Eliaksen. Miku löytää lopulta itsensä myrskyn silmästä, sillä Elias pakottaa hänet käsittelemään tukahdutettua seksuaalisuuttaan samaan aikaan, kun Mikun vanhempien avioliitto on ajautumassa karille. Eliaksen omat perhe- ja suhde sekoilut purkautuvat arvaamattomalla käytöksellä, joka sekoittaa Mikun kesää entisestään. Mikun täytyy lopettaa muiden mielen mukaan toimiminen, jos hänen on määrä koskaan saada elämältä mitä hän haluaa. Tänä kesänä, Miku haluaa Eliaksen.

 

OHJAAJAN SANAT

Halusin tehdä elokuvan, jossa hahmon seksuaalinen suuntautuminen on yhdentekevää.

Uskon että olemme matkalla uudenlaiseen Suomalaiseen yhteiskuntaan, jossa ei ole väliä

kenen kanssa aikuinen yönsä viettää. Halusin tuoda tämän ajatuksen yhteen perinteisen

kasvutarinan kanssa. Siitä aatteesta projekti lähti käyntiin, mutta tässä elokuvassa on kyse

sitäkin isommista asioista.

 

Pihalla on kuin valkokankaalle haudattu aikakapseli. Minä ja käsikirjoituskumppanini Tom

otimme viimeisimmät kymmenen vuotta elämästämme ja kirjoitimme siitä elokuvan.

Ystävämme ja perheemme ovat läsnä jokaisessa hahmossa ja jokaisessa tapahtumassa.

Halusimme näyttää sensuroimattoman version aikuisuuden kynnyksellä olevasta

suomalaisesta teinistä, joka nyt sattuu olemaan homoseksuaali. Tämä hahmo on Miku ja

hänen matkansa taustana toimivat suomalaiset maalaismaisemat ja kaksi rikkinäistä

perhettä.

 

Pihalla-elokuvan hahmot ovat karkeita, juroja ja itsekeskeisiä. He ovat väärinkäsitettyjä,

välinpitämättömiä ja eksyneitä. Mutta he ovat myös intohimoisia, rakastavia ja rohkeita.

Näyttelijäkaartimme otti hahmot avosylin vastaan ja saivat ne upealla työllään eloon. Joka

päivä saimme kohdata luovuuden myrskyn kuvauspaikalla ja uskon että saimme tämän

ikuistettua tähän elokuvaan. En voisi olla ylpeämpi siitä, mitä olemme saavuttaneet.

Toivotan teille mukavaa iltaa elokuvamme parissa.

 

- Nils-Erik Ekblom, Pihalla-elokuvan ohjaaja

Kesä
Cinemanse

Kesä

Leto

 • Sallittu kaikenikäisille

Leningrad, kesä 1981.
Led Zeppelinin ja David Bowien jalanjälkiä seuraavan nuoren Viktor Tsoin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän tapaa idolinsa Miken ja tämän vaimon Natashan.

Kolmiodraaman, rock-yhteisöllisyyden ja unelmien jahtaamisen keskeltä maansa legendojen joukkoon nousevan Viktorin tarina on kuin slaavilainen Almost Famous . Omaelämäkerrallisen elokuvan sydämessä sykkii rikas, sykähdyttävä soundtrack ja sen häikäisevintä antia ovat raakaa energiaa täynnä olevat musiikkinumerot, joissa kuullaan mm. Iggy Popia, Lou Reedia ja T-Rexiä.

Kirill Serebrennikovin ( Student ) Cannesin pääkilpasarjassa Kultaisesta palmusta kilpaillut uusi mestariteos, mykistävä rock-eepos Kesä ( Leto ) on elegia uuden aallon rockmusiikille, rakkaudelle ja sille, millaista on olla kaksikymmentävuotias 80-luvun alun Leningradissa.
 

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

Kieli: venäjä, englanti / Tekstitys: suomi & ruotsi

 

RAKKAUTTA & ANARKIAA -päätöselokuva 2018

"Energetic, messy, a little surreal and wholly enjoyable, a tribute to the power of rock 'n' roll"
-THE WRAP

Swingers
FS Film

Swingers

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Swingers on räväkkä kriisikomedia parinvaihtoviikonlopusta, jossa neljä eri-ikäistä pariskuntaa kohtaa toisensa henkisesti ja fyysisesti. Jokaisella on kriisinsä joko pinnalla tai piilossa ja sen myötä omat syynsä pyrkiä pelastamaan parisuhteensa. Viikonlopun pukukoodi on kylpytakilla tai ilman, ja rakastuminen ja mustasukkaisuus ovat kiellettyjä.

Colette
Finnkino (FI-Cinema)

Colette

Colette

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Aviopuolisonsa painotuksesta Colette ( Keira Knightley ) julkaisee kirjoittamansa romaanin miehensä nimissä.  Kun kirjasta tulee menestys, hän joutuu taistelemaan tehdäkseen oman lahjakkuutensa tunnetuksi ja haastaakseen ajan sukupuoliroolit.

Avioituessaan menestyvän pariisilaisen kirjailija ”Willyn” ( Dominic West ) kanssa Sidonie-Gabrielle Colette (Knightley) tempautuu lapsuutensa maisemista Ranskan maaseudulta keskelle Pariisin loistoa ja taiteilijoiden seurapiirejä. Willy suostuttelee Coletten ryhtymään haamukirjoittajakseen. Hän kirjoittaa romaanin nuoresta, fiksusta ja häpeilemättömästä maalaistyttö Claudinesta, joka pohjautuu osittain hänen omaan elämäänsä ja josta tulee valtava sensaatio.

Kirjan menestyksen johdosta Colettesta ja Willystä tulee Pariisin kuumin puheenaihe ja heidän seikkailunsa innoittavat lisää Claudine-tarinoita. Colette taistelu omien tekijänoikeuksiensa ja jähmeiden sukupuoliroolien murtamisen puolesta myllertää yhteiskunnan kirjoittamattomia sääntöjä ja synnyttää vallankumouksen kirjallisuudessa, muodissa ja sukupuolen ilmaisussa.

Tositapahtumiin perustuvan historiallisen draaman on ohjannut Wash Westmoreland ( Edelleen Alice ).

Kursk
Cinemanse

Kursk

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Thomas Vinterbergin ( Jahti ) ohjaama, Robert Rodat’n ( Pelastakaa sotamies Ryan ) käsikirjoittama ja Luc Bessonin ( Lucy, Leon, The Fifth Element ) tuottama tositapahtumiin perustuva draama kertoo maailman suurimman ydinsukellusveneen Kurskin uppoamisesta vuonna 2000. Elokuvaa tähdittää huikea näyttelijäkaarti, mm. Colin Firth, Léa Seydoux, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow ja Michael Nyqvist.

B-Plan Distribution

Ihmisen osa

 • Sallittu kaikenikäisille

Konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas ( Hannu-Pekka Björkman ) on onnistunut vakuuttamaan kaikille toimivansa yhä suuren IT-yrityksen toimitusjohtajana. Kulissien ylläpidosta, omien kasvojen säilyttämisestä ja jokapäiväisestä selviytymisestä on muodostunut Pekalle täysipäiväinen työ.

Kun Pekan vanhemmat Salme ja Paavo ( Leena Uotila, Asko Sarkola ) saapuvat yllättäen maalta kaupunkiin, Pekka on pulassa. Hälventääkseen orastavat epäilyt Pekka järjestää vanhemmilleen ja aikuisille siskoilleen ( Ria Kataja , Armi Toivanen ) näyttävän sukupäivällisen. Juhlat ovat menestys, kunnes tapahtuu onnettomuus: Pekan siskontyttö Sini jää auton alle ja joutuu sairaalaan, minkä seurauksena Malmikunnaiden perhe saa yhteisen vihollisen Sinin päälle ajaneesta Kimmo Hienlahdesta ( Kari Hietalahti ). Kun Kimmo yrittää muodollisesti hyvittää tekoaan, Pekka päätyy peruuttamattomaan tekoon. Valehteluun kyllästynyt Pekka kauhistuu tekoaan ja ymmärtää asioiden menneen liian pitkälle. Mutta mikä ratkaisuksi, kun totuus tuntuu kivuliaalta ja kaatuvat kulissit puolestaan liian raskailta kannateltaviksi?

Juha Lehtolan ohjaama ja Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittama Ihmisen osa on lämminhenkinen draamakomedia veijarimaisista huijauksista sekä rikkinäisestä perheestä, joka yllättävien mutkien kautta alkaa hitsaantua yhteen.

The Wife
FS Film

The Wife

The Wife

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kirjoita teksti tähän

JUICE
FS Film

JUICE

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kirjoita teksti tähän

Finnkino (FI-Cinema)

Kaikki tietävät

Todos lo saben

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kirjoita teksti tähän

Beautiful Boy
Finnkino (FI-Cinema)

Beautiful Boy

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Steve Carell ja Timothée Chalamet ( Call Me By Your Name ) näyttelevät isää ja poikaa koskettavassa draamassa Beautiful Boy , joka kuvaa lapsen huumeriippuvuuden kanssa taistelevan perheen sydäntäsärkevää ja toivoa antavaa tarinaa selviytymisestä, takaiskuista ja paranemisesta. Tositapahtumiin perustuva elokuva pohjautuu David ja Nic Sheffin omaelämäkertoihin.

Baby Jane
Future Film

Baby Jane

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

Katja Kauriloffin ohjaa Sofi Oksasen romaaniin pohjautuvana elokuvan Baby Jane.

Baby Jane on ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva ja Sofi Oksasen toinen romaani. Se on kulmikas rakkaustarina, joka ei kaihda näyttää seksuaalisuuden sellaisiakaan puolia, jotka saavat tyydytyksensä vain huomaamattomien postilähetysten kautta

Pikkukaupungin tyttö Jonna saapuu Helsinkiin suuntanaan opiskelut ja jännitys. Jonna uppoaa viattoman innolla kaupungin sykkeeseen, kunnes eräänä varomattomana yönä hänet yllättää uhkaava tilanne. Pelastajaksi ilmestyy Piki, ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Jonna palvoo pelastajaansa, Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaustarina alkaa.

Katja Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia  (2011) ja  Kuun metsän Kaisa , joka palkittiin vuonna 2017 parhaan dokumenttielokuvan Jussilla.