Seuraava näytös

OHJAAJA
Arto Koskinen

KESTO
90 min

VALMISTUMISVUOSI
2017

KIELI
suomi/englanti

TEKSTITYS
suomi/ruotsi

ENSI-ILTA
29.9.2017

FORMAATTI
Digi-2K

PÄÄOSISSA
Dokumentti

ALKUPERÄINEN NIMI
Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina

Nokia Mobile - Matkapuhelimen tarina

  • Kielletty alle 7 vuotiailta

"Sinunkin puhelimesi on osa tätä draamaa ja tragediaa.”

Puhelin oli keksimisensä jälkeen pitkään Suomessa harvinainen. Ainoastaan tehtailijat ja tehtaat, virkamiehet ja virastot hoitavat asiansa liikkumatta vain luuriin puhumalla. Suomalaiset kävivät kylässä toistensa luona vaihtaakseen kuulumisensa ja nopein tapa välittää viestejä oli kirjeposti. Suomen teollistuessa voimakkaasti ja elintason noustessa 60-70-luvuilla Posti-ja lennätinlaitos ja paikalliset puhelinosuuskunnat kasvoivat ripeästi ja televiestintä vahvistui. Vaikka ensimmäistä varsinaista matkapuhelinta (NMT) kehitettiin yhteispohjoismaisena projektina, oli Suomi tässä  teknologiassa jo silloin maailman huippujen joukossa. 

Eräänä päivänä Nokia - nimisessä yhtiössä tajutaan, että pian jokaisella on matkapuhelin. Viime vuosituhannen lopussa - uuden alkaessa Nokia on kuuma nimi ympäri maailmaa. Yrityksen innovatiivinen ja aikaansa askeleen edellä oleva tutkimus- ja tuotekehitystyö – innostunut ilmapiiri vailla vertaansa. Nokian voittoisa kulku huipentuu siihen, että joka neljännessä taskussa ympäri maailmaa soi suomalainen kännykkä ja Nokia tune on maailman tunnetuin soittoääni. Suomalainen puhelin on ilmiö.  Nokia: ”Connecting People"

Arto Koskisen dokumenttielokuva Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina käy läpi suomalaisen matkapuhelimen synnyn, menestyksen ja tuhon ajan. Nokian avulla Suomi nousi masennuksen kourista matkapuhelinmaailman johtajaksi. Vuonna 2013 Nokia myytiin Microsoftille; minkälaisten vaiheiden jälkeen yksi nykyajan menestyneimmistä teknologiayrityksistä ajautui umpikujaan? Voimmeko oppia saagasta jotain? Tarina aukeaa keksijöiden ja insinöörien näkökulmasta – niiden ihmisten kertomana, jotka työskentelivät yhtiössä alusta alkaen, kukoistuksen aikana ja lopun häämöttäessä – ”We were connecting people”.

 

Näytösajat