Seuraava näytös

OHJAUS
Jane Campion

KÄSIKIRJOITUS
Gerard Lee, Jane Campion

ROOLEISSA
Geneviève Lemon (Dawn 'Sweetie'), Karen Colston (Kay), Tom Lycos (Louis), Jon Darling (Gordon), Dorothy Barry (Flo), Michael Lake (Bob), Andre Pataczek (Clayton), Jean Hadgraft (Mrs. Schneller), Paul Livingston (Teddy Schneller), Louise Fox (Cheryl)

KESTO
1 h 37 min

IMDB.COM

Sweetie

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Sweetie oli Jane Campionin läpimurtoelokuva, ja siinä on nähtävissä omaperäisen tekijän kädenjälki. Hänen lyhytelokuvansa, varsinkin Peel (1982), A Girl's Own Story (1983) ja Passionless Moments  (1984) sekä esikoiselokuva Two Friends (1986) olivat kyllä antaneet odottaa tätä. Eri asia sitten, että Campionin on kehitellyt lähestulkoon joka elokuvaansa erilaisen lähestymistavan ja näin pakoillut luokitteluja ja leimautumista.
Sweetie on perhetarina, jossa vain joidenkin henkilöiden erityisen suuri omalaatuisuus saa toiset näyttämään edes suurin piirtein normaaleilta. Kay on neuroottisen herkkä nuori aviovaimo, joka pelkää puita ja ahdistuu niiden juurien tunkeutumisesta kaikkialle. Hän repii juuriltaan miehensä Louisin istuttaman puun ja kätkee sen, mikä toisaalta vaikuttaa myös hänen frigiditeettinsä oireelta. Mutta kaikki tämä on pientä verrattuna hänen siskoonsa Sweetieen, joka tunkeutuu siskonsa elämään ja jonka viimeisiä häilymisiä tuhoavuuden ja itsetuhoisuuden välillä elokuvassa seurataan. Sweetie haluaa laulajaksi ja raahaa mukanaan "manageriaan" Bobia, joka on suurimman osan aikaa tolkuttomasti pilvessä. Siskosten isästä Gordonista, joka on parhaillaan eroamassa heidän äidistään, ei liikuttavista yrityksistä huolimatta ole apua kenellekään tilanteen selvittämisessä. Lopulta Sweetie riisuutuu alastomaksi, maalaa itsensä siniseksi ja linnoittautuu puun latvassa olevaan majaan eikä tule alas ennen kuin maja romahtaa.

Näytösajat

Näytä ostoskori