Seuraava näytös

OHJAUS
William Girdler

KÄSIKIRJOITUS
Graham Masterton, William Girdler, Jon Cedar, Thomas Pope

ROOLEISSA
Tony Curtis (Harry Erskine), Michael Ansara (John Singing Rock), Susan Strasberg (Karen Tandy), Stella Stevens (Amelia Crusoe), Jon Cedar (Dr. Jack Hughes), Ann Sothern (Mrs. Karmann), Burgess Meredith (Dr. Snow), Paul Mantee (Dr. McEvoy), Jeanette Nolan (Mrs. Winconis), Lurene Tuttle (Mrs. Herz)

KESTO
1 h 44 min

IMDB.COM

Paholaisloitsu Manitou

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

”Salaperäinen kasvain nuoren naisen kaulalla kätkee kasvavan pahuuden voiman, 400 vuotta vanhan noidan hengen, joka odottaa jälleensyntymistään. Lääkärit seuraavat avuttomina miten kammottava kasvain suurenee ja vahvistuu enteillen tuhoa ja uhaten kantajansa henkeä. Mutta sitä ei voida pysäyttää ja niin Manitou syntyy uudelleen ja ryhtyy tuhoamaan maailmaa demonisilla kauhuillaan, jotka ylittävät mielikuvituksen rajat. Elokuva, jonka vaikuttavat erikoistehosteet tekevät tästä epämuotoisesta paholaisesta erään hirvittävimmistä mitä elokuvan keinoin koskaan on luotu.”

– Manitou – paholaisloitsun vuokravideojulkaisun takakansiteksti (Nordic Video)

”Manitou on Manaajan ja Tähtien sodan risteytys”, Girdler luonnehti haastattelussa (Starlog 13 / 1978) ja lupaili, että elokuvan erikoistehosteita vyöryttävä finaali on kerrassaan tajunnanräjäyttävä, ”complete head trip”. Voidaan katsoa, että Girdler yhdisti 1970-luvun fantastisen elokuvan vastavoimat, sillä kesällä 1977 Tähtien sota oli suorastaan rökittänyt Manaaja-koulukuntaa viemällä katsojat ja salit John Boormanin Manaaja 2: Luopiolta ja William Friedkinin Pelon palkalta. Manitoun sävelsi Lalo Schifrin, jolta Friedkin oli tilannut alkuperäismusiikin Manaajaan mutta jättänyt kaikki sävellykset käyttämättä.

Näytösajat

Johku-tietopalvelu.
Näytä ostoskori