Seuraava näytös

OHJAUS
F.W. Murnau

KÄSIKIRJOITUS
Henrik Galeen, Bram Stoker

ROOLEISSA
Max Schreck (Graf Orlok), Gustav von Wangenheim (Hutter), Greta Schröder (Ellen - seine Frau), Georg H. Schnell (Harding - ein Reeder), Ruth Landshoff (Ruth - seine Schwester), Gustav Botz (Professor Sievers - der Stadtarzt), Alexander Granach (Knock - ein Häusermakler), John Gottowt (Professor Bulwer - ein Paracelsianer), Max Nemetz (Ein Kapitän), Wolfgang Heinz (1. Matrose)

KESTO
1 h 34 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

IMDB.COM

ELKE ry

Nosferatu

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kaikkien aikojen ensimmäinen elokuvaversio Bram Stokerin Draculasta. Tapahtumapaikka on vaihdettu samoin kuin hahmojen nimetkin, mutta tarina on tuttu. Samoin on ikoninen kuvastokin. Murnaun ohjaustyön merkittävyyttä ei käy kiistäminen, onhan Nosferatu viitoittanut tietä kauhuelokuvan kehitykselle aina näihin päiviin asti. Varsin kauheana Nosferatua ei voi tätä nykyä enää pitää, mutta kyllähän tämä melkein yleissivistykseen jo kuuluu.

Elokuvan alustaa Raimo "Rake" Silius

Elokuvan säestää Seitsemäs taivas -yhtye, jossa soittaa Lau Nau (modulaarisyntetisaattori), Topias Tiheäsalo (sähkökitara) ja Hermanni Yli-Tepsa (viulu, kontrabasso, live-elektroniikka).

Yhtyeen jäsenet ovat säestäneet elokuvia useilla festivaaleilla ja näytöksissä niin Suomessa kuin ulkomailla, ja viimeksi yhtye oli soittamassa Sodankylän elokuvajuhlien isossa teltassa.

Huom! liput 15 euroa - ei sarjalipuilla, lahjakorteilla tai vapaalipuilla!

Näytösajat

Johku-tietopalvelu.
Näytä ostoskori