Seuraava näytös

OHJAUS
Elina Talvensaari

KÄSIKIRJOITUS
Elina Talvensaari

KESTO
1 h 16 min

KIELI
suomi

TEKSTITYS
ruotsi

Kotisivut

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Neiti Aika (+ alkukuva: 1,5 metriä tilaa)

Neiti Aika

  • Ikäraja ei vielä tiedossa
  • Voi aihetuttaa ahdistusta

Keskiviikon 2.9. näytöksissä (klo 12 ja klo 18) vieraana elokuvan ohjaaja Elina Talvensaari! Ohjaajavierailun kunniaksi molempien näytösten yhteydessä myös lipun ostaneille pullakahvit Arthouse Cafe Kehräsaaren puolella (klo 12 näytöksessä kahvit elokuvan jälkeen / klo 18 näytöksessä kahvit ennen elokuvaa, n. 17:15 alkaen).

 

NEITI AIKA -ELOKUVAN ALKUKUVANA NÄHDÄÄN 1,5 METRIÄ TILAA. Yhteiskesto: 76 min

 

Elina Talvensaari: NEITI AIKA (Suomi 2019)

Mikä elämässä on merkittävää ja mitä elämän merkityksille tapahtuu ihmisen kuoltua?

Neiti Aika on dokumenttielokuva Sirkka-Liisa Miettisestä, joka kuoli ilman omaisia 98-vuotiaana Helsingin Kisakylässä. Ohjaaja Elina Talvensaari sattui ostamaan hänen asuntonsa, ja sai sen mukana naisen koko irtaimiston lankarullista perhealbumeihin. Ei ollut ketään, joka olisi halunnut ne itselleen. Elinaa kauhistuttaa heittää tavarat pois, koska silloin viimeisetkin merkit naisen elämästä ovat mennyttä. Hän päättää muistaa naisen.

Tavaroiden, kirjeiden ja valokuvien avulla Elina alkaa tutkimaan, kuka tämä mysteerinainen oli. Pikkuhiljaa hänen pitkän elämänsä tapahtumat alkavat avautua. Yhdistämällä tavaroiden kertomaa tietoihin Sirkka-Liisan elämästä Elinalle alkaa selvitä mikä Sirkka-Liisan elämässä on ollut tärkeää. Sirkka-Liisa alkaa tuntua niin läheiseltä, että lopulta osat vaihtuvat: se onkin Sirkka-Liisa joka kertoo mikä Elinan omassa elämässä on tärkeää.

Neiti Aika yhdistelee elämänkerrallista materiaalia poettiseen tarinankerrontaan. Lopputulos on kunnianosoitus Sirkka-Liisan elämälle -  ja pohdinta ajan kulusta. Siitä kuinka aika tekee asioista ainutlaatuisia, mutta lopulta vie meidät kaikki unohdukseen.

 

Vilja Autiokyrö: 1,5 METRIÄ TILAA (Suomi 2019)

Tavarat ovat vallanneet Sinikan kodin, mutta jäljellä on vielä ystävän verran tilaa.

Sinikka on sattumalta tutustunut alakerran naapuriinsa Viljaan ja pyytänyt tältä apua. Tavarat ovat vallanneet Sinikan kodin ja jäljellä on vain ihmisen mentävä polku. Ikkunaremontti lähestyy ja kotiin täytyy raivata 1,5 metriä tilaa sitä varten. Lyhyt dokumenttielokuva ystävyydestä ja sen merkityksestä avun antamisessa ja vastaanottamisessa.

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:2086" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori