Seuraava näytös

OHJAUS
Amy Heckerling

KÄSIKIRJOITUS
Cameron Crowe

ROOLEISSA
Sean Penn (Jeff Spicoli), Jennifer Jason Leigh (Stacy Hamilton), Judge Reinhold (Brad Hamilton), Robert Romanus (Mike Damone), Brian Backer (Mark 'Rat' Ratner), Phoebe Cates (Linda Barrett), Ray Walston (Mr. Hand), Scott Thomson (Arnold), Vincent Schiavelli (Mr. Vargas), Amanda Wyss (Lisa)

KESTO
1 h 30 min

IMDB.COM

Kuumat kinkut

Fast Times At Ridgemont Hight

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Fast Times on päällisin puolin tyypillinen Hollywoodin mainstream-elokuva. Se kuuluu suuntaukseen, johon älykkään ja integriteetistään kiinni pitävän naisohjaajan ei ensi ajattelemalta odottaisi tuntevan mitään kiinnostusta. Mutta toivottomiltakin tuntuvien genre-kaavojen piilotasoja on mahdollista kääntää nurin sillä ehdolla, että elokuva muuten tyydyttää siihen kohdistuvat odotukset. Tässä suhteessa Amy Heckerlingin aseistariisuvan hauska elokuva onnistuu täysin.
1980-luvun lukioelokuvasuuntauksen (edelläkävijä: menneisyyteen sijoittuva American Graffiti; tyypillinen esimerkki: Porky's) päämääritteet voidaan tiivistää lyhyesti. Seksi. Koulunkäynti on niin yhdentekevää, ettei siihen  suhtauduta edes kriittisesti tai kapinallisesti. Teini-ikäisiä kiinnostaa vain seksi. Ne hullut poikkeavat, jotka suhtautuvat kouluun vakavasti, ovat "nynnyjä" ("nerds"). Vanhempien sulkeistaminen. Siihen nähden, että sankarit asuvat kotona vanhempien poissaolo on silmiinpistävää. He ovat välttämätön paha, jota on kaihdettava aina kun mahdollista. Elokuvat eivät uskalla vihjata siihen, että teineistä itsestään tulee ennen pitkää vanhempiensa kaksoiskappaleita. Monihenkilöisyys. Tavoitteena on viihdyttää mahdollisimman laajaa nuorisoyleisöä. Siksi samastumishahmojen gallerian on oltava monipuolinen, eikä mitään vähemmistöä saa täysin torjua - yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Metsästäjät ja riista. Mieshahmot jakaantuvat kahteen päätyyppiin. Yhtäällä on kokenut sankari, jotka tietää "kaiken"; toisaalla kokematon poika, joka ei tiedä mitään. Kaiken keskipisteenä on "saaminen" ("getting laid") eli miten kokemattomasta pojasta tulee kokenut. Peruskaava on aina sama: mies on metsästäjä, nainen riistaa. Mies on katsoja, nainen katsottu. Draamassa ei ole kyse niinkään siitä, miten ensikertalainen poika kokee nautinnon, josta hänen kaverinsa ovat jo päässeet osallisiksi, vaan siitä, että hän todistaa olevansa "tosimies". Homoseksuaalisuuden torjunta. Vaikka homoseksuaaliset piirteet ovat tavallisia teini-ikäisten kehityksessä nämä elokuvat eivät niihin edes vihjaa. Hysteerisen pakkomielteinen keskittyminen "saamiseen" liittynee alitajuiseen biseksuaalisuuden torjuntaan. On mielenkiintoista, että vaikka elokuvat suhtautuvat aikuisten maailmaan halveksivasti, ne eivät uskalla kohdata todellista haastetta normaalisuudelle.

Näytösajat

Näytä ostoskori