Seuraava näytös

OHJAUS
Adrian Lyne

KÄSIKIRJOITUS
Thomas Hedley Jr., Joe Eszterhas

ROOLEISSA
Jennifer Beals (Alex Owens), Michael Nouri (Nick Hurley), Lilia Skala (Hanna Long), Sunny Johnson (Jeanie Szabo), Kyle T. Heffner (Richie), Lee Ving (Johnny C.), Ron Karabatsos (Jake Mawby), Belinda Bauer (Katie Hurley), Malcolm Danare (Cecil), Philip Bruns (Frank Szabo)

KESTO
1 h 35 min

IMDB.COM

Flashdance

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Flashdance oli esimerkki siitä, miten vahva markkinointiväline MTV:stä oli tullut rock-elokuvalle. “Pelkäksi kimmellykseksi”, “tyhjäpäiseksi” ja “epäelokuvaksi” määritelty Flashdance tuomittiin lähes yksimielisesti kriitikkojen toimesta. Suullinen tieto ja videot herättivät mielenkiinnon teokseen, joka sai nopeasti ilmiömäisen menestyksen. Flashdance oli ensimmäinen elokuva, jonka läpimurto perustui olennaisesti musiikkivideoihin (Irene Caran Flashdance... What A Feeling ja Michael Seinbellon Maniac) MTV:n avulla Paramount osui kohdemarkkinoinnissa yleisöönsä kuin haulikolla maaliin.

Juoni on ohut Rocky-tyyppinen fantasia, Tuhkimo-tarina Alex Owensin (Jennifer Beals) muodonmuutoksesta tehdastyöläisestä ballerinaksi arvostetussa Pittsburghin konservatoriossa. Alex ottaa vaikutteita niin breakdance-tanssijoista kuin liikennepoliisien rytmeistäkin. Lähiöbaarin lava on hänen sähköisten, eroottisten esitystensä näyttämö. Strobovalaistu tanssi abstraktissa ruutukuviohuoneessa on antologiaklassikko. Musiikki on aikansa raskaasti tuotettua diskoa. Kymmenen vuotta valmistumisensa jälkeen Flashdance on mahdollista nähdä laajemmassa perspektiivissä. Pikaleikkausjaksojen ohella siinä on mietteliäitä, melankolisia jaksoja. Tanssikohtausten glamourin vastapainona ovat muun kuvauksen tummat, murretut sävyt. Jennifer Bealsin osasuoritus on säilyttänyt raikkautensa: hän on itsenäinen nainen, kamppailija ja selviytyjä, miessuhteissaan oma-aloitteinen. Flashdance on ristiriitainen elokuva, joka sisältää perinteisiä, moderneja ja postmoderneja kerroksia.

Näytösajat

Näytä ostoskori