Seuraava näytös

OHJAUS
Jan Komasa

KÄSIKIRJOITUS
Mateusz Pacewicz

ROOLEISSA
Bartosz Bielenia (Daniel), Aleksandra Konieczna (Lidia), Eliza Rycembel (Eliza), Tomasz Zietek ('Pinczer'), Barbara Kurzaj (Ewa Kobielski - the widow), Leszek Lichota (Walkiewicz - the mayor), Zdzislaw Wardejn (Priest), Lukasz Simlat (Father Tomasz), Anna Biernacik (Marta's friend), Lidia Bogacz (Mother)

KESTO
1 h 55 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Corpus Christi

Boze Cialo

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Bilettävä nuorisorikollinen Daniel (huikea Bartosz Bielenia) haluaisi mennä pappisseminaariin, mikä on mahdotonta hänen rikosrekisterillään. Vapauduttuaan rangaistuslaitoksesta hän pääsee kuitenkin töihin sahalle. Heti ensi hetkistä lähtien hän kohtaa ennakkoluuloja pienessä maalaiskylässä, jolloin hän päätyy valehtelemaan henkilöllisyydestään ja löytää pian itsensä esiintymästä kylän pappina.
 
Venetsian ja Toronton elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut ja Puolan Oscar-ehdokkaaksi valittu elokuva on viriili ja koskettava draama Jan Komasalta. Puolalainen nykyelokuva on käsitellyt kirkon ja katolilaisuuden dikotomiaa, mutta Komasan elokuvan päähenkilö on esimerkeistä villein ja parhaiten muotoiltu. Bergmanilaisen jumalan hiljaisuuden on korvannut puhelimen kaiuttimista raikaava tekno!
 
Kyseessä on klassinen “susi lampaan vaatteissa” -tarina sillä erotuksella, että susi haluaa syömisen sijaan paimentaa lampaita. Amatöörin käsissä koko kupletti olisi voinut latistusta puskafarssiksi, mutta Komasa tuo kokonaisuuteen herkkyyttä. Nuoresta iästään huolimatta Komasa on ehtinyt ohjata jo useita pitkiä elokuvia epookeista nuorisokuvauksiin, joten uskon, toivon ja anteeksiannon tematiikat takaavat elokuvan syvyyden.

Näytösajat

Näytä ostoskori