Seuraava näytös

OHJAUS
Robert Luketic

KÄSIKIRJOITUS
Amanda Brown, Karen McCullah, Kirsten Smith

ROOLEISSA
Reese Witherspoon (Elle Woods), Luke Wilson (Emmett), Selma Blair (Vivian), Matthew Davis (Warner), Victor Garber (Professor Callahan), Jennifer Coolidge (Paulette), Holland Taylor (Professor Stromwell), Ali Larter (Brooke Taylor Windham), Jessica Cauffiel (Margot), Alanna Ubach (Serena)

KESTO
1 h 36 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi/ruotsi

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Blondin kosto

Legally Blonde

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Elokuvakerho Monroe esittää: BLONDIN KOSTO (2001)

35mm-filmiltä elokuvan näyttäminen ei aina toimi ongelmitta. Elokuussa Monroen näyttämä Blondin koston kanssa kävi teknisiä ongelmia ja näytös jouduttiin keskeyttämään. Ongelmat on nyt korjattu ja filmi toimii kuten pitää, niin esitys tulee nyt uudelleen nähtäväksi!

Elokuvakerho Monroe esittää 35mm-filmiltä chick flick -genren klassikkoteoksen Blondin kosto (Legally Blond, ohj. Robert Luketic, 2001). Elokuvassa seurataan herttaista, pinkkiä rakastavaa Elle Woodsia (Reese Witherspoon), joka päättää pyrkiä Harvardiin opiskelemaan. Elle haluaa osoittaa entiselle poikaystävälleen olevansa älykäs ja kykenevä, mutta luvassa on katkeria pettymyksiä ja riemukkaita oivalluksia, jotka saavat Ellen pohtimaan suunnitelmiaan uusiksi. Lopulta neuvokas blondi onnistuu yllättämään niin entisen poikaystävänsä kuin katsojankin.

Äärifeminiinisyyttä juhlistava ja raikkaasti stereotypioilla leikittelevä Blondin kosto on kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Elokuva onnistuu olemaan feministinen sortumatta saarnaukseen, ja sitä voi pitää tienraivaajana Greta Gerwigin Barbielle. Oman mainintansa ansaitsee Sophie De Rakoffin nerokas puvustus, joka teki Ellestä pop-kulttuurin ikonin.

Näytöstä edeltää klo 20.00 kaikille avoin johdatus elokuvaan sekä chick flick -genreen. Alustuksessa Monroen haastateltavana on kirjallisuustieteen dosentti Hanna Samola Tampereen yliopistosta. Yhdessä Samolan kanssa pohdimme kriittisesti mimmielokuvien lajityyppiä sekä keskustelemme siitä, mikä tekee Blondin kostosta ikivihreän klassikon.

Kannustamme katsojia jälleen pukeutumaan pinkkiin (pakko ei ole)!

Näytösajat

Näytä ostoskori