Seuraava näytös

OHJAUS
Federico Fellini

KÄSIKIRJOITUS
Federico Fellini, Tonino Guerra

ROOLEISSA
Pupella Maggio (Miranda), Armando Brancia (Aurelio), Magali Noël (Gradisca), Ciccio Ingrassia (Teo), Nando Orfei (Patacca), Luigi Rossi (Lawyer), Bruno Zanin (Titta), Gianfilippo Carcano (Baravelli), Josiane Tanzilli (La Volpina), Maria Antonietta Beluzzi (Tobacconist)

KESTO
2 h 3 min

IMDB.COM

Amarcord

Fellini Amarcord

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kolme neljäsosaa Fellinin tuotannosta voisi olla nimeltään ”Amarcord”, mikä tekijän mielessä merkitsee enemmänkin "muistatko?" tai "olipa kerran" kuin liian kirjaimellista ja rajoittavaa käännöstä "muistan". Olipa kerran varietee (Varieteen valot) olipa kerran näyttelijäseurue, olipa kerran vetelehtijöitä ja huijareita, olipa kerran pari kiertävää esiintyjää (Tie), olipa kerran lehtimies joka tuli maaseudulta Roomaan (Ihana elämä) jne. Amarcord on ensimmäinen luku Fellinin omaelämäkerrallisessa tarinassa lapsuudestaan ja sukupolvestaan. Pitkän aikaa Fellini oli luvannut itselleen tehdä tästä aiheesta elokuvan joka olisi pikareski, hilpeä ja täynnä seikkailua. Toipuessaan sairaudestaan vuonna 1966 hän kirjoitti kokoelman muistelmia otsikolla "Minun Riminini", joka oli Amarcordin ensimmäinen luonnos. Manattuaan esiin elämän ja kuoleman arvoitukset elokuvissa Satyricon, Klovnit ja Rooma, Fellini pystyi palaamaan lapsuuteensa entistä viisaampana ja kypsempänä.

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:42757" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori