Seuraava näytös

OHJAUS
Alessandro Ugo

KESTO
1 h 19 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
englanti

Kotisivut

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

F[r]EE

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Elokuvan jälkeen keskustelupaneeli! Mukana elokuvan ohjaaja Alessandro Ugo sekä Niki Rassa ja Rafi of Kallio.

Tekno on viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan valtavasti kasvanut musiikkityyli. Se alkoi 90-luvulla pienissä laittomissa ja eksklusiivisissa reiveissä. Nykyään sitä voi kuulla ympäri maailman massiivisilla musiikkifestivaaleilla ja genrelle vartavasten omistetuilla klubeilla. Se on kehittänyt itselleen oman areenan. Tekno-skene on pieni, ja usein stereotypioiden uhri. Se on kuitenkin säilynyt vahvana vastakulttuurina yli 30 vuoden ajan.

Teknon maailmaa ei ole paljonkaan kuvattu dokumenteissa. Tapahtumat joissa Tekno on kehittynyt ovat usein laittomia. Tämän takia tapahtumien löytäminen, haastattelujen sopiminen ja kuvauskaluston tuominen paikalle on haastavaa. Suurin osa Tekno-filmeistä on huonolaatuista lo-fi-materiaalia. Genren historian ja syntyhetkien hahmottaminen syvällisellä tavalla on siis erittäin vaikeaa.

Elokuva tutkii ja avaa syvää yhteyttä, joka Tekno-musiikin ja Free party -idean välillä on. Se tuo kameran eteen tärkeitä hahmoja alakulttuurin syntyhetkiltä, kuten Spiral Triben 69db, Mat Weasel Busters, Chris ja Aaron Liberator, Shockraver, Randy909, Narkotek crew ja Astrix. Näiden lisäksi valokuvaaja Molly Macindoe, valokuvaaja, joka ensimmäisenä dokumentoi Free partyjä kamerallaan kertoo laillisten ja laittomien tapahtumien eroista. Dokumenttiohjaaja Andrea Zambelli, joka teki elokuvan "Tekno - The breath of the monster" jakaa omia kokemuksiaan noin 25 vuoden ajalta Free partyista ympäri maailmaa.

Elokuvan haastattelut ja vaikuttava materiaali on kuvattu musiikkifestivaaleilla kuten Balter ja Boomtown sekä Freepartyissa ja klubeilla.

***

F[r]EE uniquely collects the confessions of the protagonists of the zero hour of free tekno parties, a mysterious clandestine world. A behind the scene across three decades, told by the pioneers of the longest living counter culture.

Näytösajat

Näytä ostoskori