Walhalla - kuukauden pohjoismainen elokuva

KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA

Elokuvan ystävät kymmenellä paikkakunnalla saavat syksyn aikana nauttia pohjoismaisista elokuvista kerran kuukaudessa sarjassa Kuukauden pohjoismainen elokuva. Sarjan tarkoitus on antaa pohjoismaiselle elokuvalle säännöllinen esityspaikka elokuvateatterien ohjelmistossa ja myös tarjota koululaisryhmille mahdollisuus tutustua pohjoismaiseen elokuvaan. Ennakkoon ilmoitetuille koululaisryhmille on tästä syystä varattu tietty määrä vapaa lippuja joka näytökseen.

Esityksiä järjestetään seuraavilla paikkakunnilla innokkaiden yhteistyökumppaneiden voimin: ESPOO HÄMEENLINNA JOENSUU KUOPIO OULU ROVANIEMI TAMPERE TORNIOHAPARANDA TURKU JA VAASA  

Ohjelma vaihtelee paikkakunnittain, mutta islantilaiset elokuvat ovat tänä kautena hyvin esillä. Viime vuoden Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voittaja WOMAN AT WAR (Kona fer ķ strķš) ja tämän vuoden palkintoehdokas A WHITE WHITE DAY (Hvķtur, Hvķtur Dagur) kruunaavat ohjelman. Historialliset elokuvat ovat myös hyvin edustettuna. Norjalainen AMUNDSEN ja tanskalainen LYKKEPER kuuluvat tähän ryhmää. Pohjoismaisesta komediasta ei myöskään ole pulaa. Tanskasta tulee tässä genressä sekä vanhaa, että uutta. Ohjelmistossa mm. tämän vuoden ensi-ilta elokuva HAPPY ENDING ja moderni klassikko ITALIAA ALOITTELIJOILLE. Ruotsista tulee elokuvia laidasta laitaan mm. Pernilla Augustin tähdittämä BRITT-MARIE KÄVI TÄÄLLÄ (Britt-Marie var här).

ELOKUVAT TAMPEREELLA:
To 19.9. WOMAN AT WAR
Ke 19.10. A WHITE WHITE DAY
To 7.11. GOLIAT
To 19.12. LYCKE-PER

Esityspaikat & yhteistyökumppanit:
Espoo: Svenska nu, Hanasaaren kulttuurikeskus
Hämeenlinna: Museo Militaria & Bio Rex, Kino Tavast ry
Joensuu: Elokuvateatterikeskus Tapio, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry & Pohjola-Norden
Kuopio: Kino Kuvakukko, ISAK ry
Oulu: Studio, Oulun elokuvakeskus
Rovaniemi: Lapin Yliopisto, Pohjola-Norden
Tampere: Arthouse Cinema Niagara, Pirkanmaan elokuvakeskus
TornioHaparanda: Aineen taidemuseo, Pohjola-Norden
Turku: Logomo, Varsinais-Suomen elokuvakeskus
Vaasa: Elokuvateatteri Ritz, Elokuvakeskus Botnia

Sarjan järjestää:
Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste

Yhteistyössä mukana myös:
Tanskan suurlähetystö, Ruotsin suurlähetystö, R&A kiertue, Folktinget, Svenska veckan

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!

Lisätietoa kaikista elokuvista, esityksistä ja koululaisten ennakkoon ilmoittautumisesta: www.walhalla.fi

Tervetuloa elokuviin!

Woman At War

Woman At War

Woman at War

  • Sallittu kaikenikäisille

Halla on alkanut saada epäileviä katseita. Voiko harmittomalta vaikuttava kuoronjohtaja ja yksinhuoltaja todella olla se paljon puhuttu naispuolinen ekoterroristi, joka on tehnyt sarjan iskuja Islannin taloutta ja infrastruktuuria vastaan? Women at War on omintakeinen islantilaisella temperamentilla ja huumorilla höystetty tarina rohkeasta naisesta, joka seuraa sydäntään. Elokuva on Islannin virallinen Oscar -ehdokas ja se on voittanut Pohjoismaisen Neuvoston elokuvapalkinnon ja useita elokuvafestivaalipalkintoja.

Halla har börjat få misstänksamma blickar. Kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infrastruktur? Woman at War är en egensinnig historia om en modig kvinna som följer sitt hjärta, berättad med isländskt temperament och mycket humor. Filmen är Islands officiella Oscarsbidrag, som vann Nordiska rådets filmpris och flera filmfestivalpriser därtill.

A White White Day

A White White Day

Hvķtur, Hvķtur Dagur

  • Sallittu kaikenikäisille

Syrjäisessä islantilaisessa kaupungissa, mies epäilee traagisessa tapaturmassa kuolleen vaimonsa olleen romanttisessa suhteessa toisen miehen kanssa. Aviomies on poliisipäällikkö, jonka pakkomielle paljastaa totuus riistäytyy käsistään. Tarina surusta, kostosta ja tinkimättömästä rakkaudesta.

På en avlägsen isländsk ort, misstänker en polischef att hans tragiskt bortgångna fru hade haft en affär med en annan man. Han blir besatt av att få reda på sanningen, vilket till slut går överstyr. En historia om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.

Goliat

Goliat

Goliat

  • Sallittu kaikenikäisille

Tulevaisuudelle tärkeät valinnat on tehtävä, mutta 17-vuotiaan Kimmien isän rikollinen elämä vaikeuttaa Kimmien itsenäistymistä. Kun isä joutuu vankilaan, Kimmien on ajateltava perheen parasta.

17-åriga Kimmie står inför stora framtidsval. Hans pappas kriminella liv försvårar dock situationen. Då pappan fängslas blir Kimmie tvungen att lägga familjens bästa framför sitt eget.

Lykke-Per

Lykke-Per

Lycko-Per

  • Sallittu kaikenikäisille

Tanskalaisen suurohjaajan elokuva oli kotimaassaan viime vuoden elokuvateatterimenestys! Per muuttaa kotiseudultaan ja ankarista kotioloistaan Kööpenhaminaan opiskelemaan insinööriksi. Hän menestyy ammatillisesti ja löytää myös rakkauden, mutta menneisyydestään hän ei kuitenkaan pääse eroon. Elokuva perustuu Nobel-palkitun kirjailijan Henrik Pontoppidanin teokseen.

Den danske mästerregissörens film var en biografsuccé i sitt hemland! Per flyttar från sin hembygd och sina stränga familjeförhållanden till Köpenhamn, för att studera till ingenjör. Han lyckas både professionellt och i kärleken, men det förflutna kommer han inte undan. Filmen baserar sig på den Nobel-prisade danske författaren Henrik Pontoppidans verk.

Näytä ostoskori