Kino Lokakuu

Arthouse Cinema Niagarassa
Sarjan uudesta ajankohdasta tiedotetaan alkusyksystä.

 

VENÄLÄINEN POIKA  -English subtitles-
SOLARIS  -suomenkielinen tekstitys-
EI AURINKO MILLOINKAAN LASKE  -English subtitles-
MUSTALAISLEIRI MUUTTAA TAIVAASEEN  -suomenkielinen tekstitys-
PUNAINEN HEISIPUU  -suomenkielinen tekstitys-

Liput: 6 euroa

Venäläinen poika

Venäläinen poika

Malchik russkiy

  • Sallittu kaikenikäisille

Sarajevon laukaukset kajahtavat ja koko maailma syttyy liekkeihin vuonna 1914. Naapurin ihan ta-vallinen poika, joka haaveilee kiiltävistä kunniamerkeistä, pääsee vapaaehtoisena taistelemaan maailmansodan koruttomaan teurastukseen. Ensimmäisessä kaasuhyökkäyksessä poika menettää kuitenkin näkönsä ja hänestä tehdään ilmatorjuntajoukkojen kuuntelija – siis sotilas, joka painaa korvansa suurta metallilieriötä vasten yrittäessään tunnistaa ilmojen äänimaailmasta vihollisen lentokoneet. Mutta mitä tuo tavallinen naapurin poika kuulee ja millaisena sota näyttäytyy pimey-destä käsin?

Tämä impressionistinen elokuvarunoelma muistuttaa ohjaaja Aleksandr Sokurovin elokuvia enem-män kuin Sokurovin omat elokuvat. Pianisti Sergei Rahmaninovin musiikilla täytetty Venäläinen poika on 31-vuotiaan Aleksandr Zolotuhinin palkittu debyyttiohjaus, joka sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla.

Solaris

Solaris

Soljaris

  • Sallittu kaikenikäisille

Psykologi Kris Kelvin lähetetään Solaris-planeettaa kiertävälle avaruusasemalle tutkimaan sen miehistön salaperäisiä kohtaloita. Hänelle paljastuu pian, kuinka meren peittämä Solaris on alkanut vaikuttaa kosmonautteihin luomalla heidän muistoistaan, haaveistaan ja pakkomielteistään eläviä olentoja. Onnistuuko hän itse selviytymään Solariksen vaaroilta?

Neuvostoliittolaisohjaaja Andrei Tarkovskin (1932-1986) ylistetty tieteiselokuva lumosi niin katsojat kuin kriitikot ympäri maailmaa ja luetaan edelleen genrensä kiistattomiin huippuihin. Stanislaw Lemin romaaniin perustuva elokuva palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 1972.

Ei aurinko milloinkaan laske

Ei aurinko milloinkaan laske

Nado mnoyu solntse ne saditsya

  • Sallittu kaikenikäisille

Viime vuosina jakutialainen elokuvataide on onnistunut täyttämään niin kriitikoiden odotukset, kuin myös elokuvasalit, eikä Ei aurinko milloinkaan laske (2019) ole tästä poikkeus.  
Tarinan keskiössä on nuori mies nimeltä Altan, joka riideltyään isänsä kanssa matkustaa Venäjän tundralla sijaitsevalle autiosaarelle. Pian nuorukaisen pinnalliseen elämään ilmaantuu vanhus ni-meltä Baibal, joka on saapunut saarelle tekemään kuolemaa. Haudan lepoon ei Altan suostu vanhusta kuitenkaan laskemaan, kun käy ilmi, että vanhalla miehellä on tytär, johon tämä menettänyt yhteyden. Altan perustaa videoblogin, jotta tytär löytyisi. Alkaa kilpajuoksu elämästä: Altan tekee kaikkensa, jotta vanhus haluaisi elää vielä yhden päivän…
Kahden sukupolven kohtaamisesta kertova Ei aurinko milloinkaan laske on lämminhenkinen hy-vänmielen elokuva, joka on voittanut yleisöpalkintoja.

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen

Tabor ukhodit v nebo

  • Sallittu kaikenikäisille

Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen on upea ja taianomainen elokuva elämäntavoilleen uskollisista ja ylpeistä mustalaisheimoista, jotka haluavat ylläpitää perinteistä kiertolaiselämäänsä aavalla arolla. Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun, nykyisen Moldavian alueelle, jota hallitsee Itä-valta-Unkarin keisarikunta.
Runollisen kauniisti kuvattu elokuva kertoo nuoren kapinallisen mustalaistytön Radan ja hevosvaras Loiko Zobarin intohimoisesta rakkaustarinasta. Heidän kohtaloaan siivittää Eugen Dogan tunnelmallinen musiikki.
Maksim Gorkin kertomuksiin pohjautuvasta elokuvasta tuli hetkessä maailmanmenestys ja se palkittiin mm. San Sebastian elokuva-festivaaleilla. Se on vieläkin yksi parhaiten maailmalla menestyneitä neuvostoelokuvia.

Punainen heisipuu

Punainen heisipuu

Kalina krasnaya

  • Sallittu kaikenikäisille

Vasili Šukšinin oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittama ja ohjaama neuvostoliittolainen draama-elokuva vuodelta 1974. Šukšin näyttelee itse myös pääosaa, vankilasta vapautuvaa rikollista, joka yrittää aloittaa uutta elämää. Sekä romaania että elokuvaa pidetään Šukšinin pääteoksina, ja Jegorin rooli oli hänelle itselleen hyvin läheinen. Elokuva jäi nuorena kuolleen Šukšinin viimeiseksi, ja hän oli sitä tehdessään jo vakavasti sairas.  
Punaisen heisipuun sanotaan yhdistävän taitavasti arkipäivän kuvauksen ja huumorin neuvostoyhteiskunnan kritiikkiin. 

Näytä ostoskori