9. ILTATÄHTI VILMIVESTIVAALI  5.-9.10.2020
ARTHOUSE CINEMA NIAGARA

Liput: 7

ELOKUVA AUTTAA JAKSAMAAN
Korona-aika on koetellut meitä kaikkia. Ei pelkästään yrityksiä vaan myös yksittäisiä ihmisiä. Etenkin ikäihmiset ovat tunteneet itsensä yksinäisiksi, jopa hylätyiksi. Toivotaan, että pahin aika olisi jo ohitse.
Kesäaikana on ollut helppoa liikkua niin kaduilla kuin luonnossakin. Aika on solunut mukavasti seuratessa ihmisten ja eläinten touhuja. Kohta myös marjat ja sienet on poimittu. Kulttuurin nälkäisille ovet aukenevat jälleen - joskin rajoitetusti. Arthouse Cinema Niagarankin kotoisiin tiloihin voi elokuvanäytökseen ottaa turvallisesti kerralla vain 50 henkilöä.
 
Iltatähti Vilmivestivaali järjestetään nyt 9. kerran. Tällä kertaa sen merkitys korostuu hyvien, ajankohtaisten dokumenttielokuvien myötä. Ystävän tai ystävien seurassa siitä muodostuu kokemus, jonka tuntee joka solullaan. Sisällöt suorastaan vaativat keskustelua aiheesta. Tätä on odotettu.
Moni filmiviikon elokuvista on kotimaisia dokumentteja. Erinomaisia sellaisia. Niiden esittämisessä elokuvateatterimme on maan kärkitasoa. Nautitaan näistä elokuvista ja jäädään odottamaan, koska valkokankaalla seikkailee omassa dokumentissaan yli 70 -vuotiaat, erilaisia kohtaloita koronakeväänä kokeneet ikäihmiset.
 
Moni koki yksinäisyyttä ja ahdistuneisuutta keväällä. Siksi on hienoa, että me saamme nyt istua elokuvasalimme “sohvalla” katsomassa näitä elokuvia - yhdessä! Tervetuloa elokuviin!  -Harri Holli

Ohjelmisto:
Ma 5.10.
klo 12.00 Avajaissanat: Kulttuurituottaja Tarja Järvinen
klo 12.15 Zaida Bergroth: TOVE
klo 14.45 Virpi Suutari: AALTO

Ti 6.10.
klo 12.00 Ville Jankeri: METSÄJÄTTI
klo 14.30 Armando Iannucci: DAVID COPPERFIELDIN ELÄMÄ JA TEOT

Ke 7.10.
klo 12.00 Elina Talvensaari: NEITI AIKA (+ alkukuva: 1,5 METRIÄ TILAA)
klo 14.30 Roy Andersson: KOHTI ÄÄRETÖNTÄ

To  8.10.
klo 12.00 Ari Matikainen: KARPO
klo 14.30 ENNAKKOENSI-ILTA: Joona Tena: PERUNA

Pe 9.10.
klo 12.00 Christian Petzold: AALLOTAR
klo 14.30 Teemu Nikki: NIMBY

Järjestäjät: Sumeliuksen Senioriklubi ry ja Pirkanmaan elokuvakeskus/Arthouse Cinema Niagara.
Yhteistyössä:  Kotitori ja Luona Oy, Tampereen kaupunki, Armas- Festivaali