Cinemadrome

Tampereen tiukin leffafestari esittää Niagaran valkokankaalla kauhua, splatteria ja roskaa koko rahan edestä. Yleisesti ottaen aina -K18-

CINEMADROME 18 valtaa Niagaran valkokankaan 5. - 6.4.2019.

OHJELMISTO:

Perjantai 5.4.

18.00 Kevin Kölsch, Dennis Widmayer: UINU, UINU LEMMIKKINI (Pet Sematary, USA 2019) DCP, suom.tekstitys
20.15 Paul Verhoeven: ROBOCOP (USA 1987) 103 min, DCP, ei tekstitystä
22.15 Andy Sidaris: HARD TICKET TO HAWAII (USA 1987) 96 min, DCP, ei tekstitystä

Lauantai 6.4.
16.00 William Castle: THE TINGLER (USA 1959) 82 min, DCP, ei tekstitystä + ALKUKUVA: ALISA
18.00 Ridley Scott: ALIEN (UK/USA 1979) 116 min, DCP, ei tekstitystä
20.30 Albert Pyun: CYBORG (USA 1989) 86 min, 35mm, ei tekstitystä
22.30 Ishirô Honda: RODAN (Sora no daikaijû Radon, Japani 1956) 82 min, 35mm

LIPUT 7€ / näytös, paitsi UINU, UINU LEMMIKKINI 10€
KOKO PE-ILTA 22€
KOKO LA-ILTA 24€

HUOM! Koko illan liput vain Arthouse Cinema Niagaran kassalta!
 

Cinemadrome Facebookissa
Cinemadrome Wikipediassa

 

Uinu, uinu lemmikkini
Finnkino (FI-Cinema)

Uinu, uinu lemmikkini

Pet Sematary

  • Sallittu kaikenikäisille

Uusintafilmatisointi Stephen Kingin kirjasta saa toimia tämänkertaisen festarin avajaiselokuvana. Vaikea kuvitella että joku ei vielä tähän mennessä tietäisi mistä on kyse, mutta siitä huolimatta: Perhe muuttaa maaseudulle ja pahaksi onneksi ohi kulkeva tie suurine rekkoineen pistää päälle pahemman luokan tragedian. Vielä pahemmaksi onneksi lähistöllä on kyseenalainen hautausmaa, joka tarjoaa sellaisia vaihtoehtoja joita ei pitäisi missään nimessä edes harkita. Mutta kyllähän niitä sitten harkitaan. Ja kokeillaankin.

Robocop
PEK erikoisnäytökset

Robocop

Robocop

  • Sallittu kaikenikäisille

Seulaksi ammuttu poliisi remontoidaan lainvalvojarobotiksi. Siinäpä yksinkertaisessa nerokkuudessaan Robocopin idea. Lopputuloksena on moderni mestariteos, klassikko niin toiminta- kuin scifielokuvan sarallakin. Paul Verhoeven ei väkivallan suhteen säästele. Lähitulevaisuuden Detroit on saastaiseksi lavastettu, rikollisuus rehottaa eikä moraalin perään kannata kysellä. Lainvartijoiden liha on pehmeää, siksipä apuun tarvitaan tämä koneistettu versio.

Hard Ticket To Hawaii
PEK erikoisnäytökset

Hard Ticket To Hawaii

  • Sallittu kaikenikäisille

Perjantai-ilta päätetäänkin sellaisella leffalla että melkein päätä huimaa. Kauniit & Rohkeat -tähti Ron Moss kekkuloi Havaijilla parin vähäpukeisen naisagentin apuna eikä vastassa ole pelkästään huumehemmoja vaan myös niin vaarallisia käärmeitä ettei niitä ihan pienillä aseilla päihitetä. Tämän näytöksen yhteistyökumppanimme Kino D Turusta osuvasti kehui ohjaaja/käsikirjoittaja Andy Sidarista jenkkilän vastineeksi Spede Pasaselle. Vertaus osuu aikalailla pisteeseen, kyllä tässä tosiaan sen verran ihanan kämäistä meininkiä on luvassa ihan kaikilta kanteilta katsottuna.

The Tingler
PEK erikoisnäytökset

The Tingler

The Tingler

  • Sallittu kaikenikäisille

Vuosi sitten Cinemadromessa nähtiin William Castlen House On Haunted Hill ja nyt on vuorossa samaisen ohjaajan THE TINGLER. Tingler on sellainen loinen joka tekee ihmisessä pelon virkaa. Näin ainakin uskoo elokuvan tiedemies, ja kyllähän se niin muuten sitten on. Ötökkä ajetaan ihmisestä pihalle ja Vincent Price loistaa pääroolissa. Jekuistaan tunnettu ohjaaja asennutti joihinkin istuimiin sähköshokkeja säikkyjä aiheuttamaan, mutta sellaisia ei valitettavasti tässä näytöksessä ole tarjolla.

ALKUKUVA:
Johannes Lilja & Anne-Mari Musturi: ALISA

Alien
PEK erikoisnäytökset

Alien

Alien

  • Sallittu kaikenikäisille

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta tämän legendaarisen kauhuelokuvan ensi-illasta, joten katsotaanpa se nyt sitten asianmukaisessa yhteydessä. Kauppa-alus Nostromo saa hätäsignaalin syrjäiseltä planeetalta. Miehistö käy vilkaisemassa hädän nimeä ja loppu on elokuvahistoriaa. Tarjolla on ikonisin leffahirviö, joka armotta laskevalla menestyksellä jatkaa taivaltaan valkokankaalla yhä edelleenkin. Mutta tätä elokuvaa ohjatessaan RIdley Scott ei mokaillut eikä pitänyt kiirettä. Tunnelmaa kasvaa piinallisen verkkaisesti. Löytyy komeat lavasteet, Sigourney Weaverin roolityö, H.R. Gigerin kädenjälki, Harry Dean Stanton ja John Hurt. Mestariteos.

Cyborg
PEK erikoisnäytökset

Cyborg

Cyborg

  • Sallittu kaikenikäisille

Kolmekymmentä vuotta sitten tämä elokuva kiellettiin Elokuvatarkastamon toimesta Suomessa kokonaan. Väliin jäi teatterikierros ja VHS-julkaisukin sai saksista oikein kunnolla. Mutta nyt tämä kerrassaan järkyttävä elokuva nähdään viimeinkin valkokankaalla.
Virus on pyyhkäissyt valtaosan maapallon väestä lakoon. Vastalääkettä työstetään Atlantassa ja Pearl Prophet -nimisellä cyborgimimmillä on sinne vietävää, asiaan liittyvää oleellista tietoa. Van Dammen esittämä Gibson Rickenbacker(!) lähtee saattajaksi, mutta eipä se matka ihan ongelmitta suju.

Rodan
PEK erikoisnäytökset

Rodan

Sora no daikaijû Radon

  • Sallittu kaikenikäisille

Festarin päätösleffana on tällä kertaa RODAN. Rodan on syvältä kaivoksesta vapautunut hirmulisko joka lentää äänennopeudella! Aiheuttaa myös kauhua ja turmiota. Ja on voittamaton. Saapa nähdä miten käy.