Seuraava näytös

KESTO
0 h 47 min

Kotisivut

Triplalyhäri

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kolme kotimaista lyhytelokuvaa Tiilikainen Brothersilta!

Mua pelottaa (2018, 10 minuuttia kestoltaan) käsittelee kuoleman ja hyvästijätön teemoja vakavasti sairaan miehen ja hänen läheistensä näkökulmasta. Kyseessä ei ole juonivetoinen elokuva, vaan toteutuksessa on pyritty ennen kaikkea vahvaan tunnelman luontiin ja mahdollisimman elokuvalliseen ilmaisuun.
Elokuva sai ensi-iltansa viime syksynä Kino Ylläs -tapahtumassa. Ylläkselle valittiin neljän lyhytelokuvan kokonaisuus (muut kolme olivat Juho Kuosmasen Salaviinanpolttajat, Selma Vilhusen Pitääkö mun kaikki hoitaa sekä Ilja Rautsin Helsinki Mansplaining Massacre). Ensi vuonna 2020 Mua pelottaa tulee saamaan valtakunnallisen jakelun osana rippikoululeirien virallista ohjelmaa. (Kyseessä ei silti ole millään tavalla uskonnollinen elokuva!)

Kultapoika (2019, 23 minuuttia kestoltaan) on kepeän kirpeä komedia elämässään täydellisesti epäonnistuneesta miehestä, joka fantasioi itselleen miellyttävämmän todellisuuden, jossa hän saa lopultakin olla kaikkea sitä mistä on aina haaveillut. Tämän "menestystarinan" hahmot ja tilanteet ovat alusta lähtien hieman vinksallaan ja mitä pidemmälle tarina edistyy, sitä enemmän säröjä siihen ilmaantuu todellisuuden kylmän kouran pyrkiessä särkemään huolella rakennetun illuusion.

The Sad Lady (2019, 14 minuuttia kestoltaan) on rohkeasti eri lajityyppejä sekoittava visuaalinen runo, jossa on elementtejä niin mysteerielokuvasta, kauhugenrestä kuin kokeilevasta taide-elokuvastakin. Elokuvassa ei ole varsinaista dialogia lainkaan, sillä se on rakennettu runouden, kuvallisen ilmaisun ja tarkoin harkitun äänisuunnittelun varaan.
Lynchmäisenä mysteerinä etenevä tarina kerrotaan kuudessa toisiinsa nivoutuvassa jaksossa, joista jokainen alkaa päähenkilön kirjoittamalla runonsäkeellä. Nämä säkeet antavat katsojalle vihjeitä päähenkilön mielenmaisemasta ja muodostavat lopulta kokonaisen runon, jonka avulla elokuvan tapahtumien emotionaalinen pohja saa valaistusta.

Näytösajat

Näytä ostoskori