Seuraava näytös

OHJAUS
John Waters

KÄSIKIRJOITUS
John Waters

ROOLEISSA
Johnny Depp (Cry-Baby), Amy Locane (Allison Vernon-Williams), Susan Tyrrell (Ramona Rickettes), Polly Bergen (Mrs. Vernon-Williams), Iggy Pop (Belvedere Rickettes), Ricki Lake (Pepper Walker), Traci Lords (Wanda Woodward), Kim McGuire (Mona 'Hatchet-Face' Malnorowski), Darren E. Burrows (Milton Hackett), Stephen Mailer (Baldwin)

KESTO
1 h 25 min

IMDB.COM

Cry-Baby

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Vuonna 1954 Baltimoren nuoriso oli jakautunut kahteen ryhmään: "squares" ja "drapes". "Oli vaikeaa samastua kumpaankaan ryhmään kahdeksanvuotiaana", John Waters muistelee. "Ja kun olin vähän vanhempi noiden tyyppien kulta-aika oli jo mennyt. Tiesin olevani 'square', mutta halusin kiihkeästi olla 'drape'. Kotikatuni varrella asui muuan 'drape', jota kaikki naapurit vihasivat. Kunnioitin häntä mielettömästi saadessani tietää, että hän oli nuorisorikollinen. Hänet pidätettiin, ja se oli minusta todella jännittävää."
  Kun John Watersin hyvä ystävä ja "sankaritar" Divine kuoli vuonna 1988 hänen urallaan päättyi kokonainen genre. "Divinen kuoltua ei tullut enää kysymykseen, että antaisin naiseksi pukeutuneelle miehelle elokuvassani pääosan. Siinä ei olisi ollut mitään mieltä. Divine oli paras". "'Drapes' olivat ensimmäisiä tuntemiani kapinallisia, ja Cry-Babysta tuli ensimmäinen 'poikaelokuvani'. Se oli minun kannaltani järkevää, koska olin aina halunnut tehdä elokuvan tuosta aikakaudesta. Yksi päämotiiveistani koko elokuvassa oli oivallus, että nuorisorikollistarinat ovat lähes ainoa genre, jota ei ollut vielä satirisoitu." Kun oli aika miettiä pääosan esittäjää John Waters tajusi, ettei hän tuntenut ajankohtaisia teini-idoleja. "Menin kioskille ja ostin parikymmentä teini-ikäisille tarkoitettua lehteä. Häpeillen piilotin ne takkini alle. Kotona huomasin, että lähes jokaisen kannessa oli Johnny Depp". Soittaessaan Deppille Waters huomasi, että näyttelijällä oli oikea asenne suhteessa omaan imageensa. "Johnny inhosi teini-idoliuttaan, ja neuvoin hänelle, että paras tapa päästä siitä eroon olisi tehdä siitä pilaa. Hän osoitti melkoista rohkeutta suostuessaan."

Näytösajat

Näytä ostoskori