Seuraava näytös

OHJAAJA
Aimo Hyvärinen

KESTO
66 min

VALMISTUMISVUOSI
Suomi 2019

KIELI
suomi

TEKSTITYS
-

ENSI-ILTA
25.1.2019

FORMAATTI
2K DCP

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Kotipihan kulttuurifestivaali

  • Sallittu kaikenikäisille

"Kotipihan kulttuurifestivaali – Annikin Runofestivaalin tarina on ylistyslaulu runouden monimuotoisuudelle, talkoohengelle ja kulttuurin yhdistävälle voimalle. Dokumentti näyttää kuinka tamperelaisen Annikin puutalokorttelin asukkaiden omalle kotipihalleen järjestämästä pienestä tapahtumasta kasvaa puolessatoista vuosikymmenessä kansainvälinen kulttuurifestivaali. Elokuva on tekstitetty englanniksi, ja sen englanninkielinen nimi on Poetry’s Coming Home.

Aimo Hyvärisen ohjaama tunnin ja kuuden minuutin pituinen dokumentti antaa äänen Annikin Runofestivaalin talkoolaisille sekä isolle joukolle tapahtuman kotimaisia ja kansainvälisiä esiintyjiä. Pihalavalla nähdään John Cooper Clarke, Mutabaruka, Yumi Fuzuki, Kirsi Kunnas, Paperi T, Aulikki Oksanen, Verneri Pohjola, Arja Tiainen, Emma Kantanen, Rosa Liksom, Hannu Salama, Susinukke Kosola ja kymmeniä muita.

Dokumentti seuraa lähietäisyydeltä 15-vuotisjuhliinsa valmistautuvan festivaalin valmisteluja yli satavuotiaassa puutalokorttelissa, ja kertaa runsaan arkistomateriaalin turvin jo tehtyä matkaa. Kotipihan kulttuurifestivaali on kertomus ideoiden voimasta, luovasta hulluudesta sekä väsymättömästä talkoohengestä joka takaa maamme lukemattomien kulttuuritapahtumien jatkuvuuden."

Näytösajat

Näytä ostoskori