Seuraava näytös

OHJAAJA
Agnès Varda, JR

KESTO
89 min

VALMISTUSVUOSI
2017

KIELI
ranska

TEKSTITYS
suomi/ruotsi

ENSI-ILTA
6.10.2017

FORMAATTI
Digi-2K

PÄÄOSISSA
Dokumentti

ALKUPERÄINEN NIMI
Visages, villages

IMDB.COM

Cinemanse

Kasvot, kylät

Visages, villages

  • Sallittu kaikenikäisille

Kun 89-vuotias ranskalaisen elokuvan grand old lady Agnès Varda ja 34-vuotias anonyymi katutaiteilija JR kohtaavat, syntyy valkokangaspari vailla vertaa.

Tämä epätodennäköinen mutta valloittava duo kiertää summamutikassa Ranskan pikkukyliä, tapaa tavallisia ihmisiä ja valokuvaa heidät. Lopputuloksena on häikäiseviä, jättikokoisia muraaliteoksia. Tuokiokuvat tekevät kustakin henkilöstä oman ympäristönsä, ja elämänsä, sankarin. 

Näistä kohtaamisista rakentuu hallittu elokuva, joka on ihmisen kokoinen mutta ei missään nimessä pieni. Se kelpaa kevyesti Vardan mestariteosten (Kuin taivaan lintuElämä on kaunis) rinnalle.

Elokuvaa kannattelee alusta loppuun JR:n ja Vardan välillä kipinöivä kemia, yhtä aikaa naljaileva ja kunnioittava suhde, jota edes puolen vuosisadan ikäero ei häiritse. Sympaattisen Vardan ihmetys ja innostus tarttuvat kuin tauti. Aurinkolasien taakse piiloutuva JR muistuttaa häntä nuoruuden ystävästä Jean-Luc Godardista. JR itse kertoo ihmetteleville kyläläisille tavanneensa Agnèsin netin deittipalstalla.

Cannesin elokuvajuhlilla hurmannut, parhaan dokumenttielokuvan palkinnon voittanut Kasvot, kylät on road trip empatiaan – ja ehdottomasti yksi vuoden hyväntuulisimmista elokuvista.

Janne Sundqvist / Rakkautta & Anarkiaa

"Agnès Varda, in the glory of her golden years, has become a humanist magician."
-Variety

Näytösajat