Seuraava näytös

OHJAUS
Pawel Pawlikowski

KÄSIKIRJOITUS
Pawel Pawlikowski, Rebecca Lenkiewicz

ROOLEISSA
Agata Kulesza (Wanda), Agata Trzebuchowska (Anna), Dawid Ogrodnik (Lis), Jerzy Trela (Szymon), Adam Szyszkowski (Feliks), Halina Skoczynska (Mother Superior), Joanna Kulig (Singer), Dorota Kuduk (Kaska), Natalia Lagiewczyk (Bronia), Afrodyta Weselak (Marysia)

KESTO
1 h 22 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi/ruotsi

IMDB.COM

Cinema Mondo

Ida

IDA

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Pirkanmaan Pipliaseuran Voimasanoja Raamatusta  –tilaisuudet tarkastelevat tänä syksynä ihmisen suhdetta uskontoon, uskoon ja jumaluuteen sanojen lisäksi kuvien kautta. Jaamme elokuvakokemuksen, jonka herättämistä tunteista ja ajatuksista on mahdollisuus myös keskustella.

Kukin ilta alkaa elokuvaesityksellä kello 17. Vapaalle keskustelulle ja kokemusten jakamiselle on varattu aikaa noin puoli tuntia elokuvan päätyttyä. Keskustelua on mahdollista jatkaa jälkikäteen myös Pirkanmaan Pipliaseuran Facebook-sivulla.

Näytökseen on vapaa pääsy, mutta edellytämme sitovaa ennakkoilmoittautumista! Linkki ilmoittautumiseen löytyy näytöksen FB-tapahtumasta.

 

Vuoden 1962 kommunistisessa Puolassa elää toisen maailmansodan aikana orvoksi jäänyt nuori Ida, joka on aikeissa liittyä nunnaluostariin. Ida tapaa valtionsyyttäjänä aiemmin toimineen tätinsä Wandan, ainoan elossa olevan sukulaisensa, joka paljastaa naisten olevan juutalaisia. He lähtevät yhteiselle automatkalle maaseudulle, jossa perheenjäsenten kohtalot tarkentuvat. Ida tapaa myös nuoren jazzmuusikon ja ihastuu. Palatako siis luostariin vai ei?

Euroopan elokuva-akatemia palkitsi Idan vuoden 2014 parhaana elokuvana. Se sai Golden Globe -ehdokkuuden vieraskielisten elokuvien sarjassa. Oscar-gaalassa 2015 se palkittiin parhaana vieraskielisenä elokuvana ja oli lisäksi ehdolla parhaasta kuvauksesta. Elokuva palkittiin myös parhaan ei-englanninkielisen elokuvan Baftalla.

Näytösajat

Johku-tietopalvelu.
Näytä ostoskori